spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăExterneSCANDALUL SEXUAL DE LA HOLYWOOD: Cazul ajunge la Academia americană de film

SCANDALUL SEXUAL DE LA HOLYWOOD: Cazul ajunge la Academia americană de film

-

Academia americană de film, care decernează premiile Oscar, a anunțat miercuri că va avea o întrunire specială sâmbătă pentru a discuta acuzațiile împotriva producătorului Harvey Weinstein, relatează Reuters.

„Academia găsește comportamentul descris în aceste alegații împotriva lui Harvey Weinstein drept respingător, detestabil și în antiteză cu standardele înalte ale Academiei și ale comunității creatoare pe care aceasta o reprezintă”, a anunțat Academia într-un comunicat.

„Consiliul guvernatorilor va avea o reuniune specială sâmbătă, 14 octombrie, pentru a discuta alegațiile împotriva lui Weinstein și orice acțiuni susținute de Academie”, se mai menționează în textul citat.

Weinstein a fost suspendat din Academia britanică de film (BAFTA). „În lumina recentelor alegații foarte grave, BAFTA l-a informat pe Harvey Weinstein că statutul său de membru a fost suspendat, cu începere imediată”, a anunțat academia într-un comunicat.

Weinstein a primit un Oscar în 1999 în calitate de producător al „Shakespeare in Love”, câștigător la categoria cel mai bun film.

Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, este acuzat că a hărțuit sexual tinere actrițe, modele și angajate încă din anii ’90. Actrițe celebre au depus public mărturie în acest sens, printre care Mira Sorvino, Rosana Arquette, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Emma de Caunes și Judith Godreche, care au descris avansuri sexuale insistente ale puternicului producător, cel mai adesea în camera sa de hotel.

Trei femei l-au acuzat de viol — vedeta italiană Asia Argento, actrița Lucia Evans și o altă femeie care a dorit să-și păstreze anonimatul. Prin intermediul unui purtător de cuvânt, Weinstein a afirmat că toate relațiile sale sexuale au fost cu acordul partenerelor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img