spot_img
30.9 C
București
duminică, iulie 3, 2022
AcasăDezvaluiriScandalul Protocoalelor secrete: Se dorește limitarea anchetei

Scandalul Protocoalelor secrete: Se dorește limitarea anchetei

-

Vicepreşedintele CSM Codruţ Olaru a cerut miercuri suplimentarea ordinii de zi a plenului Consiliului pentru a se discuta şi stabili limitele controlului pe care Inspecţia Judiciară îl face la nivelul Ministerului Public cu privire la protocolul încheiat în 2009 cu SRI şi situaţia mandatelor pe siguranţă naţională.

- Reclama -

„Din observaţiile pe care Parchetul General le face şi la care cel puţin colegii procurori din Secţie (Secţia pentru procurori – n.r.), noi, subscriem, impun – cred – în maniera în care se realizează acest control o serie de clarificări din perspectiva noastră, a celor care am dispus un astfel de control. Ca exemplu, deşi ştim cu toţii – protocolul a fost încheiat în anul 2009, perioada de control vizată începe cu anul 2005, deci practic retroactivează cu 5 ani de zile. Se solicită de către Inspecţia Judiciară, nominal, numele, prenumele procurorilor care au lucrat, profesional vorbind, pe baza acestor dispoziţii. Şi nu în ultimul rând, o a treia observaţie vizează partea de punere la dispoziţie de către Ministerul Public a situaţiilor mandatelor de siguranţă naţională. Ştim cu toţii – nu este de resortul Ministerului Public să aibă o astfel de situaţie, nu interferează decât în mod parţial cu această problematică. Pe cale de consecinţă, vă adresez rugămintea să suplimentăm ordinea de zi şi să încercăm să punctăm limitele controlului pe care l-a dispus împreună în data de 19 aprilie”, a propus Codruţ Olaru.

Membrii CSM au aprobat solicitarea acestuia

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...