Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că instituțiile statului român acționează cu dublă măsură când vine vorba despre aplicarea legii în comunitățile de români și cele de maghiari și chiar a comparat instituția Protecției Consumatorilor Covasna cu infama Ku Klux Klan din America, una dintre cele mai cunoscute organizații extremist-rasiste.

Tamás Sándor a afirmat că „valul de ură asupra comunității maghiare” are loc cu sprijinul statului român și cel al autorităților de aici, care acționează cu dublă măsură.

Discuția a continuat apoi cu exemplificarea felului în care acționează, în opinia sa, Protecția Consumatorilor din județul Covasna.

„Ei fac abuz de ani de zile. Nu cunoașterea limbii române e singura problemă. Problema este și că de ani de zile acționează cu dublă măsură. Eu știu cât este greu de probat ceea ce vă spun, dar știu că într-adevăr se fac controale în regiuni românești, dar acolo «se mulţumesc» cu un avertisment scris, în schimb, la proprietari de firmă de naționalitate maghiară, se mai pronunță și în felul următor – și citez: «eu aș tăia cu drujba piciorul la fiecare ungur dacă aș putea». Știu că este greu să probez. Nici nu îmi vine să cred că este adevărat. (…) Eu aș vrea să nu fie adevărat și, dacă nu este, atunci retrag ceea ce am spus”, a fost declarația făcută în fața jurnaliștilor de președintele Consiliului Județean Covasna.