spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriSCANDALUL LUPTĂTORILOR CU ROL DETERMINANT ÎN DECEMBRIE 1989: Iohannis și un turnător...

SCANDALUL LUPTĂTORILOR CU ROL DETERMINANT ÎN DECEMBRIE 1989: Iohannis și un turnător la Secu

-

Scriitorul Valentin Hossu Longin se află pe lista celor 1667 de revoluţionari cărora le-a fost conferit titlul de ”Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” conform unui decret semnat luni de președintele Klaus Iohannis.

Pe listă se află numeroase persoane dubioase, așa cum FLUX 24 a dezvăluit deja.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI:EXPLOZIV/ Iohannis a conferit titlul de Luptător cu Rol Determinant în Decembrie 1989 unor impostori și interlopi: Eugen Nicolicea a “luptat” la Turnu Severin făcând parte din familia prim secretarului PCR din Mehedinți/ Impostorii vor încasa 1000 de euro pe lună, în timp ce un veteran de război primeşte 135 de lei

Pe lista de nume dată publicităţii de către Administraţia Prezidenţială figurează: Radu Mircea Berceanu, Helmut Duckadam, Bogdan-Nicolae Niculescu Duvăz, Eugen Nicolicea, Romeo Marius Raicu.

- Advertisement -

Peste 2.700 de revoluţionari vor primi certificate cu titlu de „luptători cu rol determinant“ în timpul evenimentelor din decembrie 1989 şi vor încasa, din bani publici, indemnizaţii lunare cuprinse între 2.600 şi 4.500 de lei pe lună. Asta în condiţiile în care un veteran de război este răsplătit cu 135 de lei lunar, iar salariul unui profesor debutant abia depăşeşte 1.200 de lei.

Valentin Hossu Longin, fostul soț al realizatoarei tv Lucia Hossu Longin, autoarea serialului Memorialul Durerii despre crimele comunismului, aprobat de președintele Klaus Iohannis ca ”Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” a fost turnător la Securitate.

Valentin și Lucia Hossu Longin au doi băieți.

În 2006, în Evenimentul Zilei, a fost demascată colaborarea acestuia cu Securitatea.

Valentin Hossu-Longin, scriitor si senior editor la ziarul „Ziua” la aceea vreme , a
recunoscut ca a dat  note informative la Securitate pe vremea cand lucra la „Romania pitoreasca”.  Longin sustinea ca a semnat notele sub numele conspirativ „Horea” si facea
referire la o vizita in Canada si SUA, in urma careia i s-a cerut sa dea
informari.

Lucia Hossu Longin declara la aceea vreme în EVZ că nu a știut cât timp a fost căsătorită cu acesta ca turna la Securitate: Nu am stiu nicio clipa. Absolut nimic nu am stiut. Nici macar nu am banuit.  Asta pana in 1980, caci dupa aceea am divortat, dar am ramas prieteni. Toata  dimineata (vineri – n.r.) mi-au tasnit lacrimi din ochi. Niciodata nu mi-a spus si nici nu am banuit. (…) Astazi am aflat. Baietii mei, amandoi, au avut caderi psihice. Tatal lor  provine dintr-o familie ilustra din Ardeal, bunicul lor a facut puscarie  politica. Nu si-au imaginat ca tatal lor, chiar asa, sub imperiul acelui loc  de munca de la „Romania pitoreasca”, a putut sa faca asa ceva.Astazi am avut un soc. Toata ziua nu am fost om. In primul rand, o asemenea  propunere am primit chiar eu, de aceea nu pot sa accept ce zic anumite  persoane ca in acea perioada nu se putea spune „nu” Securitatii.

 

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img