spot_img
14.7 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăExterneSCANDALUL KOSOVO: Serbia acuză Occidentul

SCANDALUL KOSOVO: Serbia acuză Occidentul

-

Cotidianul „Vecernje novosti” de la Belgrad a anunțat că Marea Britanie, Franța, Italia, Germania și SUA „încearcă să rezolve problema Kosovo până la sfârșitul anului, în detrimetul Serbiei” și pentru îndeplinirea acestui obiectiv examinează posibilitatea modificării formatului dialogului Belgrad-Pristina. Potrivit „Vecernje novosti” se intenționează implicarea mai multor mediatori în dialog și în „acordul ferm general acceptat” să fie incluse prevederi inacceptabile pentru Serbia, cum ar fi primirea Kosovo în ONU în schimbul formării ZSO.

Preşedintele Comisiei pentru Kosovo a Parlamentului Serbiei, Milovan Drecun, a declarat că Serbia nu va accepta primirea Kosovo în ONU în schimbul formării Uniunii Comunităţilor Sârbeşti din Kosovo (ZSO). Drecun a declarat că dialogul reprezintă singura modalitate prin care se poate ajunge la un compromis în problema Kosovo. „Serbia nu va accepta primirea Kosovo în ONU în schimbul formării ZSO” – a subliniat Drecun, comentând informațiile apărute în presă potrivit cărora statele occidentale ar examina posibilitatea modificării formatului dialogului Belgrad-Pristina.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...