spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAnalizeScandalul inteligenței artificiale/ Sam Altman acuză scurgerile de informații despre dezvoltarea AI....

Scandalul inteligenței artificiale/ Sam Altman acuză scurgerile de informații despre dezvoltarea AI. Surse au declarat pentru Reuters că mai mulți cercetători au scris o scrisoare consiliului de administrație al OpenAI, avertizând că noua tehnologie ar putea amenința umanitatea

-

Informațiile despre progresul în dezvoltarea inteligenței artificiale (AI) au fost „o scurgere nefericită”, a declarat CEO-ul OpenAI, Sam Altman, într- un interviu pentru The Verge, refuzând să comenteze mai detaliat.

„Ne așteptăm ca progresul în această tehnologie să continue să fie rapid și ne așteptăm la o muncă foarte grea pentru a descoperi cum să facem acest lucru sigur și util”, a adăugat el.

- Advertisement -

Vorbim despre articole de la Reuters și The Information , care vorbeau despre un nou model OpenAI numit Q* (pronunțat Q Star). Interlocutorii publicațiilor au spus că munca lui Q* a fost demonstrată în cadrul companiei și până acum a fost capabilă să rezolve probleme matematice simple, dar cercetătorii au considerat dezvoltarea acesteia un pas spre crearea inteligenței generale artificiale (AGI).

Potrivit experților, AGI, spre deosebire de modelele convenționale AI, va depăși oamenii și va putea înțelege și schimba în mod independent algoritmii. OpenAI a anunțat planuri de a crea AGI, promițând „noi capabilități incredibile”, dar nu a existat niciun anunț oficial că astfel de tehnologii vor apărea în lume.

Surse au declarat pentru Reuters că mai mulți cercetători au scris o scrisoare consiliului de administrație al OpenAI, avertizând că noua tehnologie ar putea amenința umanitatea. Ei au remarcat puterea dezvoltării și pericolul potențial al acesteia. Agenția a reamintit discuțiile dintre oamenii de știință cu privire la riscurile apariției unor sisteme extrem de inteligente care ar putea decide că distrugerea umanității este în interesul lor.

- Advertisement -

Potrivit agenției , această scrisoare a fost „ultima picătură” din lunga listă de plângeri a consiliului de administrație împotriva lui Altman și, în cele din urmă, a dus la demiterea acestuia.

Altman a fost concediat din funcția de CEO al OpenAI pe 17 noiembrie, după ce consiliul de administrație a concluzionat că „nu a fost constant în interacțiunile sale cu consiliul de administrație, ceea ce i-a limitat capacitatea de a-și îndeplini responsabilitățile”. „Consiliul nu mai are încredere în capacitatea sa de a conduce OpenAI”, a spus consiliul într-un comunicat. Câteva zile mai târziu, pe 22 noiembrie, a fost repus în funcție după presiunile investitorilor, în primul rând Microsoft.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img