spot_img
24.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeScandalul insulinei și lăcomia industriei farma din SUA

Scandalul insulinei și lăcomia industriei farma din SUA

-

Senatorul american Bernie Sanders s-a alăturat duminică unui grup de americani care suferă de diabet şi care au călătorit în Canada pentru a cumpăra insulină, denunţând în acest context ‘lăcomia’ industriei farmaceutice din SUA, informează AFP.

Donald Trump looks out at Lake Michigan during a visit to the Milwaukee County War Memorial Center in Milwaukee, Wisconsin. REUTERS/Eric Thayer
- Reclama -

La bordul unui autobuz, grupul a traversat podul care separă oraşele Detroit, din SUA, şi Windsor, din Canada, pentru a face aprovizionarea cu insulină, în condiţiile în care o doză a acestui hormon esenţial în tratamentul diabetului costă de zece ori mai mult în Statele Unite.

‘Cum se face că acelaşi medicament, în acest caz insulina, se vinde în Canada pentru o zecime din preţul practicat în SUA; este complicitate, corupţie şi lăcomie’, a spus Sanders, manifestându-şi indignarea după ce a vizitat o farmacie din Windsor.

Senatorul din Vermont, care a făcut din accesul la îngrijirile medicale la un preţ accesibil tema centrală a campaniei sale la învestitura democrată în perspectiva alegerilor prezidenţiale americane din 2020, a acuzat industria farmaceutică că a cheltuit miliarde de dolari pentru a activităţi de lobby în Congres în cursul ultimelor 20 de ani pentru a continua să practice preţurile pe care şi le doreşte.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...