spot_img
19.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăDezvaluiriScandalul înregistrărilor din PSD

Scandalul înregistrărilor din PSD

-

Gabriela Firea a confirmat, luni, că Aurelian Bădulescu este cel din înregistrările din presă, în care viceprimarul discută despre evenimentele din 10 august şi în care o jigneşte. Primarul Capitalei spune că Bădulescu regretă şi că înregistrările arată că a avut dreptate când a spus că e filată.

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea (S) si ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se saluta la Scoala nr.164 din Bucuresti, in cadrul campaniei „Stop joc, e viata ta!”, marti, 4 aprilie 2017. Campania a fost demarata ca urmare a initiativei de a informa elevii asupra pericolelor reprezentate de jocul „Balena Albastra”. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
- Reclama -

„Ce pot să spun… E grav că se întâmplă astfel de lucruri. Am discutat cu domnul viceprimar şi mi-a spus că regretă cele întâmplate, dar dincolo de cuvintele neplăcute, să spunem, ceea ce mi-a spus domnia sa este mai grav, pentru că mi-a relatat faptul că nu a existat o convorbire cap-coadă, aşa cum a fost ea prezentată în presă, ci că este un colaj din trei discuţii diferite, la date şi ore diferite.

Una de acasă de la el, una din centrul de comandă de lângă Guvern şi una, într-adevăr, la telefon. Deci, practic, este o compilaţie între trei discuţii”, a declarat, luni, Gabriela Firea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul general mai spune că cei de la Primărie sunt ascultaţi şi la serivicu şi acasă.

„Asta înseamnă, pe cale de consecinţă, că cineva sau mai multe persoane s-au îngrijit ca noi, cei de la Primărie, să fim ascultaţi şi acasă, şi la serviciu, şi unde activăm, şi la telefon şi la momentul potrivit să se furnizeze presei colaje, însăilări, puzzle-uri din aceste discuţii neoficiale şi date publicităţii.

Mai grav este că una dintre acele discuţii, un fragment, domnul Bădulescu l-a purtat cu un reprezentant al MAI cu care avea legătură pentru că, în vederea organizării mitingului din 10 august, Primăria colabora cu instituţiile care au atribuţii în domeniu, deci şi cu reprezentanţii Ministerului de Interne”, mai precizează Firea.

Edilul Capitalei spune că mai grav decât jignirile lui Bădulescu ar fi faptul că s-ar face poliţie politică.

„Mai grav decât cuvintele de la periferia vocabularului ale domnului Bădulescu, la adresa mea sau a altora, compilate să pară foarte grav, este faptul că se face poliţie politică. Eu aşa consider. Când am spus eu că sunt filată şi înregistrată, mulţi au râs şi au spus că Gabi Firea se dă victimă. Uite că s-a dovedit că aveam dreptate. Dar atunci nu am putut să probez, în acel moment”, declară edilul.

Gabriela Firea a adus-o în discuţie şi pe Carmen Dan, ministrul de Interne, despre care spune că nu ar face nimic fără să se consulte cu Liviu Dragnea.

„Mai fac un singur comentariu. Doamna ministru de Interne nu face nimic fără să se consulte domnul Dragnea şi ştiu, că am fost acolo. Atât am vrut să spun. Şi e important ceea ce am afirmat, că una dintre discuţii, în afară de înregistrarea de acasă şi cea în centrul de comandă, era o convorbire telefonică cu un reprezentant al MAI. Cum a ajuns acea frântură de dialog în presă? Cineva a făcut o înregistrare. Şi nu domnul Bădulescu. (…) E democraţie debordantă”, mai susţine Firea.

Precizările Gabrielei Firea vin după ce în presă a apărut o înregistrare în care Aurelian Bădulescu discută cu o persoană (sau mai multe) despre evenimentele din 10 august 2018. În discuţii, viceprimarul Capitalei o jigneşte pe Gabriela Firea.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...