spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăExterneScandalul Flynn: Trump, ginerele și un alt consilier pe filiera rusească/ REACȚIA...

Scandalul Flynn: Trump, ginerele și un alt consilier pe filiera rusească/ REACȚIA LUI TRUMP

-

Jared Kushner, ginerele președintelui american Donald Trump, este responsabilul „cu rang foarte înalt” din echipa de tranziție a fostului magnat american care i-a cerut ex-consilierului pe probleme de securitate națională al SUA, Michael Flynn, să contacteze Rusia în încercarea de a amâna sau respinge o rezoluție a ONU privind coloniile israeliene înainte ca Trump să-și înceapă mandatul, au declarat sâmbătă surse apropiate anchetei postului ABC News conform Agerpres.

Documente depuse vineri de procurorul special Robert Mueller — care anchetează acuzațiile potrivit cărora Rusia ar fi încercat să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA și potențiala complicitate a campaniei electorale a lui Trump cu oficiali ruși — făceau referire la un responsabil „cu rang foarte înalt” din echipa de tranziție, fără să-l identifice.

UPDATE: Președintele american Donald Trump a scris sâmbătă pe contul său de Twitter că a fost nevoit să-l concedieze pe generalul Michael Flynn, care era consilier pe probleme de securitate națională al Casei Albe, pentru că acesta l-a mințit pe vicepreședintele Mike Pence și Biroul Federal de Investigații (FBI), dar că acțiunile lui Flynn în timpul perioadei de tranziție între administrația Barack Obama și echipa sa au fost legale.”A trebuit să-l concediez pe generalul Flynn pentru că l-a mințit pe vicepreședinte (Mike Pence — n.r.) și FBI-ul. El a pledat vinovat pentru aceste minciuni. Este păcat, pentru că acțiunile sale în timpul tranziției au fost legale. Nu era nimic de ascuns!”, a scris Trump. 

Potrivit ABC News, care citează un om de încredere din anturajul fostului consilier, Flynn a promis „cooperare totală” în anchetă și ar fi dispus să depună mărturie că, într-una dintre ocazii, însuși președintele Donald Trump l-a instruit să ia legătura cu rușii, inițial pentru a găsi o cale de cooperare în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic în Siria.

Bloomberg a relatat în premieră că Jared Kushner ar fi fost responsabilul „cu rang foarte înalt” al echipei de tranziție. Un al doilea „responsabil cu rang înalt” citat în documentele depuse vineri de Mueller este K.T. McFarland, fostul consilier adjunct pentru probleme de securitate națională, au declarat surse pentru ABC News.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img