Poliţia din Berlin a prins miercuri un bărbat în vârstă de 21 de ani care evadase luni din închisoarea Plötzensee, situată în nord-vestul capitalei federale a Germaniei, a anunţat ministrul justiţiei în executivul oraşului-stat Berlin, Dirk Behrendt, citat de dpa.

Nouă deţinuţi au evadat din penitenciarul Plötzensee în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou, iar cinci dintre ei încă se află în libertate.

Anterior în cursul zilei de miercuri, Behrendt a respins cererile de a demisiona în urma seriei de evadări recente din închisoarea Plötzensee.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri în închisoarea respectivă, Dirk Behrendt a declarat că în această săptămână va fi creată o comisie specială care va analiza recentele cazuri de evadare şi va revizui măsurile de securitate în închisorile din Berlin. ”Aceasta este acum prioritatea, orice altceva legat de mine nu este esenţial acum”, a spus Dirk Behrendt.

Poliţia a precizat că deţinuţii în cauză executau pedepse pentru furturi, extorcare şi violenţe soldate cu rănirea fizică a victimelor.

Executivul tripartit al Berlinului – format din social-democraţi, extrema-stângă Die Linke şi Verzi – ‘celebrează ziua porţilor deschise pentru deţinuţi’, a acuzat Florian Graf, liderul opoziţiei conservatoare din parlamentul berlinez.

Potrivit datelor oficiale, la Plötzensee se află în prezent 362 de deţinuţi.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?