spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeScandalul Elon Musk-speologul ''pedofil'' din peștera inundată din Thailanda

Scandalul Elon Musk-speologul ”pedofil” din peștera inundată din Thailanda

-

Un speolog din Marea Britanie care a ajutat la salvarea a 12 băieţi dintr-o echipă de fotbal şi a antrenorului lor rămaşi blocaţi într-o peşteră inundată din Thailanda a declarat marţi că a fost abordat de avocaţi britanici şi americani şi va solicita consultanţă juridică după ce directorul executiv al Tesla, Elon Musk, l-a atacat pe Twitter, informează Reuters conform Agerpres.

Musk l-a atacat pe Vern Unsworth începând de săptămâna trecută, după ce echipa de salvatori a respins oferta lui Musk de a utiliza un mini-submarin creat de compania sa producătoare de rachete, SpaceX, pentru a ajuta la scoaterea la suprafaţă a echipei de fotbal din labirintul parţial inundat.

- Advertisement -

”Nu avea nicio şansă să ne fie de ajutor”, a spus Unsworth cu referire la submarin, speologul fiind citat de CNN. ”Musk habar nu avea cum stăteau lucrurile la faţa locului şi cum arătau pasajele inundate. Submarinul are aproape 1,7 metri lungime, este construit dintr-un material rigid şi nu avea cum să depăşească obstacolele şi să treacă prin numeroasele coturi ale pasajului. Nu avea cum să înainteze mai mult de 50 de metri în peşteră… a fost doar o încercare de a-şi face publicitate”, a adăugat el.

Musk a răspuns duminică pe Twitter numindu-l „pedofil” pe speologul britanic. ”Vom face un (video) cu mini-submarinul care ajunge până la peştera 5 fără probleme”, a scris miliardarul. Musk l-a numit pe scafandru „pedo guy”, o prescurtare a termenului de pedofil. Mesajul de pe Twitter a fost ulterior şters.

- Advertisement -

”Am fost abordat de avocaţi din Marea Britanie şi America”, a declarat Vern Unsworth în cadrul unui interviu acordat Reuters în localitatea Mae Sai din provincia Chiang Rai, la circa trei kilometri de grota în care băieţii au fost blocaţi timp de 18 zile.

Unsworth a recunoscut, însă, că ia în calcul acţionarea în justiţie a antreprenorului miliardar, director executiv al producătorului de autovehicule electrice Tesla Inc.

”Nu pot renunţa. Deja este prea mult”, a spus Unsworth.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img