spot_img
7.1 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăExterneSCANDALUL DIPLOMATIC SUA-UNGARIA SE AMPLIFICĂ: Parchetul ungar vrea suspendarea imunității diplomatice a...

SCANDALUL DIPLOMATIC SUA-UNGARIA SE AMPLIFICĂ: Parchetul ungar vrea suspendarea imunității diplomatice a însărcinatului cu afaceri american

-

Scandalul diplomatic între Statele Unite şi guvernul de la Budapesta se amplifică : Parchetul ungar a cerut Ministerului de Externe de la Budapesta să suspende imunitatea diplomatică a însărcinatului cu afaceri al Statelor Unite Andre Goodfriend, cercetat în legătură cu o plângere depusă de directoarea Fiscului, Ildiko Vida, relatează agenţia maghiară de presă MTI, transmite Radio France Internationale.

- Reclama -

Parchetul General din Ungaria spune că anchetatorii au început să examineze plângerea depusă de Vida împotriva lui Goodfriend şi au ajuns deja într-un punct în care însărcinatul cu afaceri american, care beneficiază de imunitate diplomatică, trebuie chemat la răspundere. Concret, directoarea Fiscului ungar l-a dat în judecată pe Andre Goodfriend pentru calomnie şi, de asemenea, a depus o plângere la Biroul de Investigaţii al procuraturii pentru „defăimare publică provocând pagube grave”. Goodfriend este acuzat că a defăimat-o pe Vida în calitate de director al Fiscului, în urma unor declaraţii ale însărcinatului cu afaceri al Statelor Unite într-un interviu recent pentru săptămânalul Heti Valasz. Mai precis, Goodfriend a declarat în acest interviu că Ambasada Statelor Unite de la Budapesta deţine informaţii despre activităţi frauduloase la Fiscul ungar care, din câte ştie el, nu au fost investigate. Întrebat dacă are probe în acest sens, diplomatul a declarat că Washingtonul a furnizat deja Guvernului Orban probe.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img