spot_img
23.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeSCANDALUL DIPLOMATIC DINTRE UCRAINA ȘI UNGARIA IA AMPLOARE: Noul ambasador maghiar convocat...

SCANDALUL DIPLOMATIC DINTRE UCRAINA ȘI UNGARIA IA AMPLOARE: Noul ambasador maghiar convocat la MAE de la Kiev

-

Ambasadorul nou al Ungariei la Kiev, István Íjgyártó a fost convocat vineri la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, unde i s-a comunicat protestul hotărât al Kievului faţă de ultimele declaraţii ale premierului Viktor Orbán şi ale secretarului de stat pentru politici naţionale Zsolt Semjén, cu privire la Ucraina, se arată într-un anunţ postat pe site-ul ministerului ucrainean, transmite agenția maghiară de știri MTI.

- Reclama -

Potrivit comunicatului, ambasadorului i-a fost pus în vedere că Ungaria trebuie să înceteze cu acţiunile cu efect negativ asupra dezvoltării relaţiilor bilaterale, în special în timp ce sunt puse în aplicare acele înţelegeri privind anumite chestiuni sensibile, înţelegeri rezultate în urma întâlnirii din octombrie între cei doi miniştrii de externe ale celor două ţări.

Viktor Orbán a declarat joi la Budapesta, la Conferinţa Diasporei Maghiare, că Ucraina este o ţară ce nu are un orizont de timp credibil în ceea ce priveşte aderarea la NATO şi UE. Premierul a afirmat că nu vede nicio şansă de a încheia vreun acord cu actuala conducere politică de la Kiev. Orbán a făcut referire şi la
proximele alegeri prezidenţiale din Ucraina, susţinând că ar fi un mare rezultat dacă până atunci situaţia nu se înrăutăţeşte. După aceea se va adeveri dacă va continua actualul curs antimaghiar sau va fi alcătuită o administraţie prezidenţială, ce doreşte să colaboreze cu Ungaria, a spus Viktor Orbán.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...