Scandalul din ALDE: Se cere Congres

0
63

Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa a declarat, după deciziile ALDE privind excluderile a patru membri din partid şi dizolvarea a trei organizaţii judeţene, că au fost puşi în faţa unei situaţii „de o laşitate ieşită din comun”. Acesta spune că este nevoie de un Congres pentru redefinirea partidului, transmite Mediafax.

„Astăzi am fost puşi în faţa unei situaţii de o laşitate ieşită din comun. E ca şi cum ai invitat colegii de partid pentru a le asculta părerile şi le-ai înfipt cuţitul prin spate. Aşa ceva de când sunt în politică nu am întâlnit. E un gest de slăbiciune”, a declarat, vineri, Marian Cucşa, la Realitatea TV.

Deputatului ALDE nu îi este teamă de sancţiuni.

„Am fost primul care mi-am spus punctul vedere în şedinţele din această vară. Majoritatea au fost în contradicţie cu conducerea partidului”, a mai afirmat preşedintele ALDE Timiş.

„Ţinând cont de ce s-a întamplat azi cred că e mai necesar ca oricând de un Congres pentru redefinirea ALDE. Sunt unul dintre fondatori ALDE, începând din 2014 am pus pietrele de temelie ale acestui partid alături de Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi de alţi colegi care azi au fost executaţi”, a afirmat Cucşa.

ALDE a anunţat că, în şedinţa de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcţii în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat şi dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, şi ALDE Prahova, condusă de Graţiela Gavrilescu, cât şi revocarea lui Alexandru Băişanu din funcţia de preedinte interimar al filialei ALDE Suceava.