Statul a fost complice de două ori în scandalul dezinfectanților din spitale: o dată când se face că nu știe de existența problemei (deși știe), deci nici măcar nu încearcă să o rezolve; a doua oară, prin finanțarea afacerii Hexi Pharma Co SRL (producătorul dezinfectanților) din bani europeni, scrie jurnalistul Cătălin Prisăcariu în revista Kamikaze.

hexi-pharma-doua-proiecte-460x224Hexi Pharma a avut contracte cu statul de 20 de milioane de euro, o bună parte prin încredințare directă, între 2012 și 2015 – arată Inițiativa pentru România, care a completat extraordinar ancheta lui Tolontan. Inclusiv cu Spitalul de Arși, în 2015! Tot ce mai lipsește acum este: cine se afla în spatele băieților ăștia, pentru că nu-mi spui că au sifonat atâția bani de la stat fără să cotizeze la cineva din vârful piramidei, scrie la rândul său jurnalistul Mircea Marian pe facebook.

Site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene (www.fonduri-ue.ro) menționează două proiecte pe bani europeni câștigate de Hexi Pharma Co SRL: „Dezvoltarea capacității de producție a SC Hexi Pharma Co SRL“ și „Dezvoltarea și modernizarea capacității de lucru în cadrul SC Hexi Pharma Co SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat“. Conform secțiunii speciale dedicate fiecărui proiect, de pe același portal al MFE, cele două proiecte au fost adjudecate de firma românească în 2013. Ca să vă faceți o idee despre cât de ironică e România afacerilor cu statul, să enumerăm achizițiile finanțate din bani europeni în proiectul „Dezvoltarea capacității de producție a SC Hexi Pharma Co SRL“: „Software de cântărire, monitorizare, înregistrare și stocare a datelor din producție“, „echipament de dozare semiautomat“, „echipament de capuire semiautomat canistre 5 litri și echipament de capuire semiautomat recipiente cloramină“, „Echipament de ambalat“, „Achizitie pompe pentru transvazare materii prime lichide și alimentare cu produs finit lichid a liniei de îmbuteliere/capuire/etichetare a flacoanelor“, „Contract de furnizare echipament de îmbuteliere, capuire și etichetare flacoane mici și echipament pentru baxare“, scrie Prisăcariu.

Cu alte cuvinte, banii europeni (nerambursabili, desigur) din Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) i-au asigurat  firmei Hexi Pharma Co SRL o linie de producție și îmbuteliere performantă a dezinfectanților. Singura problemă a fost că înăuntrul recipientelor era apă de ploaie, concluzionează Kamikaze.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?