spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăAnalizeSCANDALUL DE LA ACADEMIA DE INFORMAȚII/ Cezar Preda: Sunt sute de politicieni

SCANDALUL DE LA ACADEMIA DE INFORMAȚII/ Cezar Preda: Sunt sute de politicieni

-

Deputatul PNL Cezar Preda a apreciat că formarea pe care o asigură Colegiul Naţional de Informaţii este utilă şi că singurul care a obţinut în mod nemeritat diploma de absolvire a cursurilor ar fi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Cred că singurul om care a primit o diplomă nemeritată este domnul Eugen Teodorovici. Eu nu am mai auzit pe altcineva să spună că a primit o diplomă nemeritat. Sper să nu fie singura diplomă pe care domnul Teodorovici a primit-o nemeritat”, a arătat miercuri Preda, într-o declaraţie acordată presei la Palatul Parlamentului.

Deputatul, care este şi membru al Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, a apreciat că activitatea Colegiului este una utilă. El a menţionat că a frecventat cursurile colegiului şi că a dat examen de admitere.

„Eu cred, cel puţin din punctul meu de vedere, că întotdeauna este utilă o asemenea formare, pentru că ea nu îţi dă nici valenţe de lucrător de informaţii şi nici valenţe de doctor în informaţii. Îţi dă noţiunile necesare şi cunoştinţele necesare pentru a înţelege ce înseamnă SRI. (…) Bineînţeles că m-am dus acolo, am dat examen de admitere, am fost la cursuri. Nu am fost la toate, pentru că nu am putut. La finalizare am fost, dar nu sunt singurul. Cred că sunt sute de politicieni sau oameni din zona politică, acolo am văzut colegi din toate instituţiile publice, erau din MApN, din Guvernul României, oameni care se calificau prin ceea ce însemna curicula necesară de a participa la asemenea cursuri”, a mai precizat el.

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a anunţat miercuri că activitatea Colegiului Naţional de Informaţii (CNI) este suspendată şi că se fac verificări în privinţa tuturor absolvenţilor cursurilor CNI.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img