spot_img
21.1 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăArmataScandalul corvetelor: AVERTISMENT PRIVIND FRANCEZII DE LA GRUPUL NAVAL

Scandalul corvetelor: AVERTISMENT PRIVIND FRANCEZII DE LA GRUPUL NAVAL

-

Ministrul român al Apărării și cel de Externe, consilierul prezidențial pentru politică externă, ca și ambasadele României din Beijing, Berlin, Haga, Paris, Roma și Tokyo au fost avertizate în toamna anului trecut, printr-un mesaj al ambasadei României din Canberra, asupra unor întârzieri ale asocierii dintre concernul francez DCNS (Grupul Naval) și compania Lockheed Martin în contractarea și începerea construcției unor submarine pentru forțele navale ale Australiei, scrie Profit.ro.

Avertismentul a fost transmis în contextul intenției României de modernizare a capabilităților militare naționale prin achiziționarea a 4 corvete multifuncționale pentru Marea Neagră și în condițiile în care pentru acest contract fuseseră acceptate să depună oferte grupul olandez Damen, Grupul Naval francez, consorțiul german ThyssenKrup Marine Systems și grupul italian Fincantieri, relatează pentru Profit.ro surse oficiale. „Era transmis că sunt întârzieri în începerea modernizării forțelor navale ale Australiei, fiind întârzieri și în semnarea parteneriatului strategic în acest sens. A fost atenționat că analiști ai Institutului Australian pentru Politici Strategice au cerut public să fie verificate negocierile dintre părți”, arată sursele.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...