spot_img
25.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeScandalul consultanței din PNRR pe Sănătate/ Rafila: Nu am avut acces la...

Scandalul consultanței din PNRR pe Sănătate/ Rafila: Nu am avut acces la documentele acestui program şi ceea ce a fost foarte ciudat pentru toată lumea care lucrează în Ministerul Sănătăţii este că niciun angajat din Ministerul Sănătăţii nu a lucrat sau nu a fost informat referitor la acest program. Pare destul de ciudat

-

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marţi seară, că niciun angajat al Ministerului Sănătăţii nu a lucrat şi nu a văzut PNRR, fiind descoperite ”destul de multe lucruri ciudate”. Ministrul susţine că, de multe ori, valoarea consultanţei este mai mare decât valoarea obiectivului, dând exemplul unui proiect de cinci milioane de euro cu consultanţă de 25 de milioane. ”Am pus documentele la dispoziţia Corpului de Control al prim-ministrului”, a afirmat Rafila.

- Reclama -

”Am găsit şi noi destul de multe lucruri ciudate. În primul rând, că nu am avut acces la documentele acestui program şi ceea ce a fost foarte ciudat pentru toată lumea care lucrează în Ministerul Sănătăţii este că niciun angajat din Ministerul Sănătăţii nu a lucrat sau nu a fost informat referitor la acest program. Pare destul de ciudat. A fost lucrat pe persoană fizică, nu ştiu exact cum a fost lucrat, în primul rând. Şi al doilea element este legat de faptul că de multe ori valoarea consultanţei este mai mare decât valoarea obiectivului”, a declarat Alexandru Rafila. 

Întrebat despre ce este vorba, Rafila a explicat că la Agenţia Naţională de Investiţii în Sănătate numai consultanţa a costat 25 milioane de euro, în timp ce finanţarea este de doar 5 milioane de euro. 

”La Agenţia Naţională pentru Investiţii în Sănătate, funcţionarea agenţiei este finanţată cu 5 milioane de euro şi consultanţa cu 25 de milioane de euro.  Aşa a fost făcut contractul. Deocamdată am pus documentele la dispoziţia Corpului de Control al prim- ministrului”, a mai declarat Rafila. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...