Scandalul condamnării lui Adrian Năstase, verișoara lui Gigi Becali și Omar Hayssam

0
112

Gigi Becali a făcut dezvăluiri ezplozive joi seară la B1 TV la emisiunea lui Silviu Mănăstire. El pretinde că a aflat aceste informații de la verișoara sa decedată, Sofica Dumitrașcu, fost judecător la Înalta Curte. Adrian Năstase a mărturisit recent că fostul președinte Traian Băsescu i-ar fi spus că condamnarea sa a fost decisă de fostul prim adjunct la SRI, Florian Coldea.

CITIȚI ȘI: MĂRTURIE ȘOC: Verdictul lui Adrian Năstase a fost SCHIMBAT

Sofica Dumitrașcu a murit în 20 ianuarie anul curent la la Institutul Clinic Fundeni din Capitală.

Adrian Năstase a declarat vineri la Antena 3 că în timpul procesului său mai mulți jurnaliști i-ar fi relatat că Sofica Dumitrașcu ar fi ieșit în lacrimi din sediul Înaltei Curți, sugerând că aceasta ar fi fost șantajată să dea decizia de condamnare cu executare în cazul său. 

Sofica Dumitrascu a fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti din 2005 pana in 2009, cand a fost promovata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In aprilie 2006, cand era judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Sofica Dumitrascu a decis eliberarea din arest a lui Omar Hayssam, din motive medicale, in luna iunie a acelui an sirianul reusind sa fuga din tara. Fuga lui Omar Hayssam a fost urmata, la aproximativ o luna de revocarea din functii a procurorului general al Romaniei de atunci Ilie Botos si a sefilor SRI, SIE si DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga si Virgil Ardelean.

In perioada in care a fost la instanta suprema, Sofica Dumitrascu a facut parte din completul de judecata care l-a condamnat pe fostul premier Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul calitatii”. De asemenea, Sofica Dumitrascu a facut parte din completul care, in decembrie 2011, a dispus achitarea lui Adrian Nastase, in dosarul „Matusa Tamara”.

In 2014, Sofica Dumitrascu s-a pensionat, iar de atunci până a decedat a fost avocat.

Numele Soficăi Dumitrașcu a fost lansat pe piață de DNA într-un dosar privind corupția la Înalta Curte, dar în final aceasta nu a mai fost acuzată.