spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăExterneScandalul cluburilor gay din Italia finanțate din bani publici

Scandalul cluburilor gay din Italia finanțate din bani publici

-

Un scandal monstru zguduie Italia. Şeful Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (UNAR – Ufficio Nazionale Antidiscriminazioni Razziali) şi-a dat demisia luni, 20 februarie, din cauza unor dezvăluiri că a redirecţionat bani publici către finanţarea unor cluburi gay unde, atenție, se practica prostituția, adică sex contra bani, scrie Gazeta Românească.

- Reclama -

Francesco Spano a decis să renunţe la conducerea UNAR la câteva ore după difuzarea unui reportaj compromiţător la adresa sa în emisiune Le Iene de pe Italia 1.

Potrivit unei investigaţii jurnalistice, bani destinaţi unor proiecte de promovare a diversităţii şi combatere a rasismului ale Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării au fost redirecţionaţi pentru finanţarea unor cluburi gay trecute drept centre culturale.

Cel puţin trei cluburi gay au beneficiat astfel de câte 55.000 de euro fiecare. Opoziţia a cerut guvernului să ofere explicaţii în acest caz. Giorgia Meloni, membră a partidului Fraţii Italiei – Alianţa Naţională, a cerut totodată desfiinţarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (UNAR), dar guvernul nu intenţionează să dea curs acestei cereri. “Italia nu are nevoie de un ‘oficiu’ care cu o mână finanțează o asociație gay în cluburile căreia s-ar consuma raporturi sexuale cu plată, și cu alta scrie scrisori la parlamentari pentru a le critica declarațiile”, a spus Meloni.

Gian Marco Centinaio, seful grupului Lega Nord în Senato, și senatorul Forza Italia Lucio Malan a anunțat interpelări parlamentare. “Nu era nevoie de Le Iene – a spus Malan – pentru a afla că UNAR este în afara legii, ocupându-se în primul rând de chestiuni LGBT, când legea care îl instituie vorbește doar de discriminări bazate pe rasă sau origine etnică.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img