spot_img
25.6 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizeScandalul celor 600 milioane de euro din PNRR pentru amicul ministrului Energiei:...

Scandalul celor 600 milioane de euro din PNRR pentru amicul ministrului Energiei: Virgil Popescu, amendat de Bruxelles, trebuie să demisioneze

-

Deputatul PSD de Gorj Claudiu Manta cere public demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru modul în care a gestionat proiectele cuprinse în PNRR.

- Reclama -

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, într-un interviu pentru Economedia.ro și G4Media.ro, că a decis să scoată toate proiectele directe ale unor companii de stat și private din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) transmis de România la Bruxelles, în locul finanțării directe a acestor proiecte punctuale urmând să fie organizată o selecție competitivă de proiecte. Proiectele, care apăruseră în versiunea inițială a PNRR și urmau să fie finanțate direct din bugetul de 29,2 miliarde de euro, aparțineau unor companii cu capital majoritar de stat (Electrica SA, Nuclearelectrica, Hidroelectrica) sau unor parteneriate între companii de stat (Romgaz) și compania privată GSP Power, deținută de magnatul Gabriel Comănescu.

“Comisia Europeană mi-a dat dreptate zilele trecute, când a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să includă în PNRR selecție competitivă de proiecte(call), și nu proiecte individuale alese pe sprânceană, ca până acum. A fost nevoie de întâlniri la Bruxelles pentru ca, acum, să poată participa orice companie din România la depunerea de proiecte pe PNRR, nu numai cele agreate de actuala guvernare. Pentru modul cum a gestionat această situație, cer public demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, cel care recunoaște public că a permis să existe ”loc de interpretări”, lucru inacceptabil pentru accesarea fondurilor europene” a notat, pe pagina de socializare, Claudiu Manta.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...