Senatorul PMP Traian Băsescu a afirmat, joi, că premierul Viorica Dăncilă trebuia să se informeze asupra stocurilor de cărbune încă din lunile septembrie şi octombrie ale anului trecut de la Complexul Energetic Oltenia, transmite Mediafax.

„Greu de imaginat! Era greu de imaginat că în iarna anului 2018 un mare complex energetic cum este cel de la Rovinari ar putea trece la reducerea producţiei de energie electrică prin oprirea unui grup energetic, urmare a lipsei cărbunelui din depozite . Mai mult, alte două grupuri ale centralei de la Rovinari sunt pe punctul de a fi oprite tot din lipsa cărbunelui în depozite. Doamna Dăncilă informează poporul că a cerut să fie informată asupra stocurilor de cărbune aflate la Complexul Energetic Oltenia. Ce ridicol… despre stocuri doamna premier trebuia să se informeze în septembrie şi octombrie 2018”, a scris Traian Băsescu, joi pe Facebook.

Acesta a adăugat că ministrul Energiei şi directorul Complexului Energetic Oltenia ar trebui să plece din funcţii.

„Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru al Energiei sau un director general, care nu veghează la formarea stocurilor de cărbune pentru iarnă, când în subordinea aceluiaşi ministru sau în subordinea aceluiaşi director general al Complexului Energetic Oltenia, se află şi exploatarea de cărbune şi producerea de energie electrică. Afară din funcţii incompetenţilor!”, a completat Băsescu.

Referitor la problemele de la Complexul Energetic Oltenia, premierul Viorica Dăncilă a reproşat că a fost târziu informată despre situaţie, spunând, în debutul şedinţei de joi a Guvernului, că aşteaptă o analiză şi nimeni nu se poate juca cu independenţa energetică a ţării.

De asemenea, şeful Executivului a dispus, joi dimineaţă, un control la Complexul Energetic Oltenia pentru a verifica respectarea prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă, modului de stabilire şi acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societăţii.

Ministrul Energiei Anton Anton şi seretarul de stat Doru Vişan s-au întâlnit, joi, la sediul Prefecturii din Târgu Jiu cu minerii grevişti de la Complexul Energetic Oltenia, după reluarea grevei.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?