spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriScandalul banilor în PSD

Scandalul banilor în PSD

-

Surse din PSD au declarat pentru Radio Europa Liberă că fosta directoare economică din epoca Dragnea -Drăghici a fost forțată să plece de la partid, după ce a fost bănuită de anumite nereguli financiare. Directoarea fusese împuternicită în vară să depună actele pentru rambursarea sumelor de la AEP.

- Reclama -

Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că au fost găsite anumite nereguli în finanțele partidului, descoperindu-se la un moment dat că lipsește suma de 10.000 de euro.

Potrivit surselor citate, în momentul când a fost atenționată despre lipsa acestei sume, directoarea economică a răspuns: „la cât s-a furat aici, ne uităm la 10.000 de euro?”. Social-democrații susțin că suma a reapărut în „casa” PSD la câteva zile după acest incident.

Cu toate acestea, directoarea economică și-a dat demisia după ce a fost chemată în biroul trezorierului PSD, fiind amenințată că în caz contrar o să fie concediată.

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, este trimis în judecată pentru modul în care s-a folosit de banii partidului în interes propriu, fiind acuzat de delapidare și utilizarea subvenției în alte scopuri decât cele pentru care a fost acordată.

Mircea Drăghici și directoarea economică au fost cei care s-au ocupat de rambursarea sumelor cheltuite la europarlamentare. AEP a decis să nu restituie însă banii folosiți în campanie, tocmai din cauza neregulilor descoperite la depunerea actelor. Drăghici figura ca reprezentant legal al partidului, dar nu se preciza ce funcție are în PSD, iar directoarea economică avea calitatea de mandatar financiar coordonator.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...