spot_img
7.5 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăActualitateScandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și Spania refuză...

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și Spania refuză să le poarte

-

Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a transmis mass-media mondială, inclusiv NBC sports. 

- Reclama -

Federația Mondială de Fotbal (FIFA) s-a aflat sub presiuni mari din partea mai multor federații europene care au cerut ca și căpitanii lor să poarte panglici în culorile curcubeului la Cupa Mondială, care simbolizează lupta împotriva oricărei discriminări în fotbal. „Purtarea acestei panglici va transmite un mesaj clar în lume”, a spus căpitanul Angliei Harry Kane, transmite mass-media britanică. 

Campania „O dragoste” împotriva discriminării în fotbal a început în Olanda, a cărei națională joacă în grupă cu Qatar, iar din cele 13 selecționate europene, 8 doresc să poarte o panglică în culorile curcubeului, acestea fiind: Franța, Germania, Olanda, Elveția, Anglia, Țara Galilor, Belgia și Danemarca.

Pe de altă parte, în această campanie nu au participat Serbia, Croația, Portugalia și Spania, în timp ce căpitanul Poloniei, Robert Lewandowski va purta în jurul brațului o panglică în culorile drapelului Ucrainei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img