Scandalul ambasadorilor propuși de Iohannis

0
1306

Președintele Klaus Iohannis recidivează cu o numire de ambasador controversată anul trecut, iată repetată acum. Omul care acum un an nu era bun pentru Cehia, și era retras în urma unui scandal de presă, reapare acum pe lista ambasadorilor propuși, noua destinație fiind Croația. Şi nu e singura propunere care atrage atenția, transmite Digi 24.

CITIȚI ȘI:Klaus Iohannis l-a numit ambasador pe fiul prietenului său

CITIȚI ȘI:Radio Europa Liberă îl critică pe Iohannis pentru alegerea noului ambasador la Chișinău

Sorin-Dan Mihalache

Șeful Cancelariei Prezidențiale, a fost protagonistul unui moment stânjenitor anul trecut, după ce în presă a apărut o fotografie în care pare să doarmă în timpul unei reuniuni în Serbia. Acum este propus ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Constantin Mihail Grigorie

Anul trecut a fost retras de pe lista de propuneri ca ambasador în Republica Croația după ce a făcut reclamă unei clinici medicale fără să aibe aprobarea Ministerului de Externe.Acum este propus ambasador în Republica Cehă.

Brânduşa Ioana Predescu

Anul trecut a fost demisă din funcția de purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, fiind responsabila unei gafe diplomatice de proporție, atunci când la împlinirea a 135 de ani de la momentul începerii momentelor diplomatice între România și Germaniei, ministrul Bogdan Aurescu a trebuit să înmâneze o broșură greșit făcută, cu steagul Germaniei peste harta Franței. Pentru această gafă diplomatică a plătit cu funcția. Acum este propusă ambasador în Regatul Ţărilor de Jos (Olanda).

Daniela Mihaela Cămărăşan

Este fosta șefă de cabinet a lui Titus Corlățean și a fost implicată într-un scandal privind repartiția unei case către RAPPS. Acum este propusă ambasador în Republica Estonia.

Lista completă a noilor ambasadori propuși:

Daniel Ioniţă – Republica Moldova
Marius Gabriel Lazurca – Ungaria
Carmen Liliana Burlacu – Republica Cehă
Ioana Bivolaru – Republica Portugheză
George Gabriel Bologan – Republica Italiană, în Republica Malta şi în Republica San Marino;
Gabriela Dancău – Regatul Spaniei
Ion Vîlcu – Statele Unite Mexicane
Ion Gâlea – Republica Bulgaria
Mihai Alexandru Grădinar – Regatul Danemarcei şi în Republica Islanda
Răzvan Rotundu – Republica Finlanda
Daniela Mihaela Cămărăşan – Republica Estonia
Anton Niculescu – Republica Slovenia
Cristian-Leon Ţurcanu – Ucraina
Daniela Brânduşa Băzăvan – Regatul Maroc
Radu Octavian Dobre – Republica India, Republica Maldivelor, Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, Republica Federală Democratică Nepal şi Republica Populară Bangladesh