spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăDezvaluiriSCANDALOSUL CAZ GAVRILESCU/ PMP cere convocarea ambasadorului Italiei la MAE

SCANDALOSUL CAZ GAVRILESCU/ PMP cere convocarea ambasadorului Italiei la MAE

-

  • PMP cere ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să îl convoace la sediul MAE pe ambasadorul Italiei la București, Marco Giungi, și să îi solicite acestuia încetarea abuzurilor comise de autoritățile italiene față de românii din Italia, inclusiv anularea ordinului de expulzare a româncei Mădălina Gavrilescu, ordin emis pe motiv de participare la manifestații „neautorizate”m, se arată într-un comunicat remis FLUX 24.
  • În același timp, PMP îi cere ministrului Melețcanu să trimită, în regim de urgență, o sesizare către Comisia Europeană cu privire la încălcarea de către Guvernul de la Roma, în cazul expulzării Mădălinei Gavrilescu, a legislaţiei europene care prevede dreptul la liberă circulaţie şi muncă. În mod normal, un asemenea caz ar trebuisă genereze o procedură de infringement împotriva Italiei.„Este absolut revoltător că autoritățile române nu au nicio reacţie faţă de acest abuz clar, cum de altfel nu au avut nici față de alte abuzuri ale populiștilor xenofobi din Italia la adresa românilor. Cazul Gavrilescu a fost posibil și datorită slugărniciei autorităţilor de la Bucureşti faţă de extremişti, în contextul în care Carmen Dan l-a primit la București pe Matteo Salvini ca pe un politician de mare anvergură. Oare PSD-iştiise pregătesc să migreze, după alegerile europarlamentare, în grupul extremiştilor, alături de Salvini?”, se întreabă Eugen Tomac, președintele PMP.
  • În opinia liderului PMP, „cazul Gavrilescu demonstrează ipocrizia uriaşă a autorităţilor italiene. Vicepremierul italian Luigi Di Maio se pozează cu liderii „vestelor galbene” și susține că cetățenii au dreptul să protesteze împotriva condiţiilor de trai, ceea ce declanşează un scandal diplomatic fără precedent cu Franţa. Pe de altă parte, când o româncă precum Mădălina Gavrilescu face exact acelaşi lucru, o expulzează rapid”. „Este un dublu standard de neacceptat, care dovedeşte că populismul extremist,fie el de stânga – Di Maio sau de dreapta – Salvini, reprezintă cea mai mare ameninţare
  • la adresa românilor care trăiesc în Italia și la adresa proiectului european”, a concluzionat președintele PMP
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img