spot_img
18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăhighlightSCANDALOS: Vicepremierul Costin Borc vrea scumpirea medicamentelor pentru bolnavii de cancer

SCANDALOS: Vicepremierul Costin Borc vrea scumpirea medicamentelor pentru bolnavii de cancer

-

Vicepremierul Costin Borc i-a cerut ministrului Sănătăţii să scumpească medicamentele oncologice pentru că producătorii nu mai au profit şi se orientează către alte pieţe, potrivit surselor România TV.

Vicepremierul Costin Borc i-a chemat la o întâlnire pe ministrul Sănătăţii referitor la problema crizei citostaticelor. Vicepremierul a propus ca preţul acestor medicamente oncologice să crească pentru ca producătorii şi furnizorii să fie motivaţi să vândă aceste produse pe piaţa din România deoarece în acest moment, de la 1 iulie de când aveam cel mai mic preţ al medicamentelor din Europa aceşti furnizori cumpără medicamentele de la furnizorii internaţionali, apoi le vând în alte ţări europene chiar şi de 3 ori mai mult.

- Advertisement -

Pe de-o parte scumpirea medicamentelor poate ar stopa efortul paralel care se desfăşoară de ani de zile şi pe care noi îl reclamăm în fiecare an. Pe de altă parte, scumpirea medicamentelor face ca accesul la aceste tratamente să fie a unui număr mai mic de pacienţi. Această luptă economică nu face decât să ne afecteze pe noi pacienţii să nu mai avem certitudinea unui tratament coerent ca şi periodicitate şi să ne pună viaţa în pericol. Noi am cerut permanent o aliniere a preţurilor, la nivelul UE, iar medicamentele compensate să fie cu preţuri confidenţiale negociate. Nu avem decât de suferit şi dacă se scumpesc şi dacă se ieftinesc, noi tot suntem în aceeaşi situaţie de a ne pune viaţa în pericol„, a declarat, la România TV, Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Ministrul Sănătăţii respinge însă o astfel de idee pentru că preţul acestor medicamente e deja ridicat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img