spot_img
23.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeScandal USR-PNL pe Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

Scandal USR-PNL pe Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

-

Senatorul USR, Mihai Goțiu, le-a adresat o întrebare publică președintelui PNL, Ludovic Orban, și prim-ministrului desemnat, Florin  Cîțu, cu privire la continuarea susținerii lui Costel Alexe pentru  mandatul de ministru al Mediului, după ce acesta și-a încălcat  promisiunile făcute la învestire și la audierea de săptămâna trecută,  cu privire la măsurile care trebuie luate pentru a stopa distrugerea  pădurilor și a ariilor naturale protejate din România. Mihai Goțiu,  membru în Comisia pentru Ape și Păduri din Senat, arată că încălcarea  flagrantă a promisiunilor făcute cu privire la aplicarea legii este în  măsură să încurajeaze fenomenului infracțional din păduri, transmite Reper 24.

- Reclama -

Într-o postare pe pagina de Facebook, senatorul USR a prezentat  momentul de la audierile de săptămâna trecută, când Costel Alexe,  promitea că, pe data de 27 februarie, va merge în Parcul Național  Semenic – Cheile Carașului (PNSCC) și îi invita pe parlamentarii din  comisiile pentru mediu, ape și păduri din Parlament să participe și  ei, după care va lua o decizie. Promisiunea cu privire la aplicarea  legii în PNSCC, unul dintre cele mai afectate parcuri naționale,  inclusiv în zone cu păduri virgine incluse în UNESCO, a fost făcută de  ministrul Mediului, și la audierile pentru învestire de la sfârșitul  anului trecut. Promisiunile publice făcut de Costel Alexe n-au fost, însă, respectate.

Senatorul USR mai arată că situația în PNSCC este extrem de gravă, iar  rezolvarea legală cât se poate de simplă – rezilierea contractului cu  Romsilva.

„Ministerul Mediului avea obligația să rezilieze contractul de  administrare cu Romsilva. Nu a făcut-o nici fostul ministru PSD Ioan  Deneș, nu o face nici actualul ministru PNL Costel Alexe. Asta chiar  dacă, actualul ministru, a promis ferm, și la prima audiere, în toamna  anului trecut, și la cea de săptămâna trecută că va aplica legea!”,  explică senatorul USR.
Senatorul USR Mihai Goțiu arată că încălcarea promisiunii de  respectare a legii în cazul PNSCC vine în contextul în care un alt  punct pe care și l-a asumat public Costel Alexe, legat de ariile naturale protejate, ar urma să fie încălcat, chiar cu riscul declanșării unei anchete a anti-fraudei europene.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...