spot_img
15.9 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeScandal ucraineano-britanic: Orchestrei de stat de la Kiev le-au fost refuzate vizele

Scandal ucraineano-britanic: Orchestrei de stat de la Kiev le-au fost refuzate vizele

-

O dispută a izbucnit între Kiev și Londra pe tema muzicienilor din orchestra de stat ucraineană cărora li s-au refuzat vize britanice, a scris editorialista Guardian Helen Pidd.

- Reclama -

.„Au vorbit despre importanța sprijinirii ucrainenilor, dar când a fost vorba de eliberarea vizelor pentru concerte în Marea Britanie nu le-a păsat”, a spus Yak Bizil, director executiv al Star Entertainment, care a fost responsabil cu organizarea turneului.

El i-a cerut, de asemenea, ministrului Culturii din Marea Britanie, Lucy Fraser, să demisioneze.

„Persoanele responsabile cu împiedicarea artiștilor și personalităților culturale să intre în Marea Britanie trebuie să fie numite și trase la răspundere. Grupurile, muzicienii și orchestrele nu vor mai veni în Marea Britanie din cauza riscului de a nu intra în țară”, s-a revoltat el.Se observă că orchestra ucraineană trebuia să înceapă turneul din Marea Britanie cu un concert la Portsmouth pe 1 aprilie, dar muzicienii, inclusiv dirijorul, nu primiseră încă vize până la acel moment. Au ajuns blocați la Paris timp de o săptămână, iar la două zile după „începerea” turneului li s-a spus că trebuie să plătească 15.000 de euro pentru o viză de urgență.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img