spot_img
24.4 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăFapt DiversScandal la Subway: Sandvișurile cu ton nu au...ton

Scandal la Subway: Sandvișurile cu ton nu au…ton

-

Analize de laborator asupra sendvișurilor cu ton de la Subway comandate de New York Times nu au reușit să identifice ADN de ton, relatează The Guardian. Un reporter a cumpărat sandvișuri cu ton de la trei magazine Subway din Los Angeles, apoi le-a dus la un laborator specializat în testare peștelui. Cercetătorii nu au reușit să identifice vreo specie, scrie News.ro. „Există două concluzii – este atât de procesat încât, oricât am putea scoate, nu reușim să facem o identificare, sau nimic de acolo nu e ton”, a declarat pentru NYTimes un purtător de cuvânt al laboratorului, transmite Profit.ro.

- Reclama -

În luna ianuarie, doi clienți din California au deschis un proces susținând că produsele „sunt făcute din orice, dar nu din ton”. Reclamanții au susținut că acestea conțin „un amestec de diverse fierturi”, ingrediente „amestecate împreună, pentru a imita aspectul de ton”. Subway, care are peste 22.000 de magazine în SUA, s-a confruntat cu mai multe procese, inclusiv unul colectiv în care a fost susținut că sandvișurile de 30 de centimetri aveau, de fapt, dimensiunea de 27 de centimetri. Legat de recentul proces, pe care l-a numit „nefondat”, compania își apără vehement conținutul sendvișului de ton. Anul acesta și-a promovat sendvișul de 30 de centimetri ca având „100% ton sălbatic”. La începutul acestei luni, clienții californiei care au dat în judecată Subway și-au retras unele dintre cele mai grave acuzații. Dar au continuat să susțină că etichetarea și marketingul pentru produsele pe bază de ton ale companiei sunt „false și înșelătoare”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...