spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriScandal la Realitatea TV

Scandal la Realitatea TV

-

Dorin Chioţea, realizator Realitatea TV, a fost suspendat pe termen nelimitat de pe post de Edward Pastia, directorul executiv al postului de televiziune, pentru că a apreciat transmisia paradei de 1 decembrie de la Antena 3, transmite news.ro.

- Reclama -

„Sunt suspendat pe termen nelimintat de la apariţiile pe ecranul Realitatea TV. <Salut. De mâine nu mai intri pe post. Vezi postarea ta vizavi de paradă>, este mesajul pe care l-am primit de la directorul executiv Edward Pastia, la o o oră după penultimul text care apare la mine în timeline şi în care apreciam prestaţia memorabilă a echipei Antena 3 la festivităţile de 1 Decembrie. Atenţie, nici nu se terminase Parada!”, a scris realizatorul pe Facebook.

Dorin Chioţea scrie că a crezut că mesajul şefului său e o glumă. „Am crezut că totul va ţine câteva ore, că e o furtună de orgolii poate normală petru unii, ca o ploaie scurtă de vară. Edi – un tip blând şi glumeţ, care vorbeşte în şarade, deseori laconic – nu mi-a oferit detalii suplimentare nici când l-am sunat; am aflat doar că <toţi colegii s-au simţit jigniţi de vorbele tale. Cum poţi să spui asta despre un post concurent când ştii cât ne chinuim pe aici?!> Apoi, până seara a venit emailul oficial cu programul staţiei, în care am citit incredibilul. Interesant e că Pastia a lucrat vreo 20 de ani la Jurnalul Naţional, era unul dintre simbolurile redacţiei aflată în acelaşi trust cu A3”.

Dorin Chioţea a lăudat transmisia TV a Antenei 3 de la parada de Ziua Naţională.

„La transmisia TV a paradei se detaşează net Antena 3. Regie impecabilă, cadre de nivel mondial şi, mai ales, comentarii fără cusur cu evidenţierea multor detalii. Semnalul HD a fost asigurat de Studio Video Art – compania lui Ticu Alexe, a lucrat şi pentru UEFA/ Liga Campionilor – cu 20 de camere. Bravo, mă înclin! Remarc şi eu gestul urât al TVR, care a tăiat emisia pentru Realitatea punându-ne în faţa faptului împlinit. Nu se face asta între profesionişti”, a scris Chioţea pe Facebook.

REPLICA LUI EDWARD PASTIA:

Ce uită Dorin Chiotea să spună

Am menţionat acum câteva luni că nu voi mai asista pasiv la agresivitatea unora la adresa mea şi a colegilor. Şi asta pentru că unii muncesc din greu să ţină sus staţia asta. Fac sacrificii, uneori incredibile. Cum, desigur, a făcut şi Dorin Chioţea. Da, uneori greșim, individual sau împreună.

Așadar, fiţi atenţi un pic:
– postarea trimisă către tolo.ro nu este cea iniţială ci una modificată. A doua, mai exact.
– nu Antena 3 a realizat transmisia ci o companie privată. Postul în cauză a preluat doar „semnalul”.
– nu este vorba de cenzură ci de colegialitate. Respect faţă de munca unor colegi. Dealtfel, Dorin Chioţea ar trebui să fie primul care să recunoască faptul că spunea pe post absolut tot ce-i trecea prin cap. Iar uneori greşea. Nu i s-a întâmplat nimic.
– DC nu este analist media. Iar dacă este, atunci este unul slab (vezi pct 2).
– eu nu iau decizii fără să cred în ele. DC uită să menţioneze de câte ori i-am salvat postul în ultimii doi ani şi jumătate. De două ori.
– DC uită să pomenească despre desele email-uri trimise către redacţie, în care își porcăie de-a dreptul colegii, de multe ori fără să aibă habar de „cauze şi condiţii”. De fiecare dată am încercat să luăm lucrurile drept „încă o hachiţă a domnului Chioţea”.
– DC uită să menţioneze de rating-ul emisiunii pe care o păstoreşte. Păstorea.
– DC nu suflă o vorbă despre faptul că i s-a permis să aibă un al doilea serviciu la Ministerul Tineretului. Şi chiar să invite în emisiunea lui oameni de acolo.

Aş mai dori să fac câteva precizări. Am observat că Dorin Chioţea, sau alţii, fac referire la faptul că am lucrat aproape 14 ani în cadrul Intact. Am toată stima faţă de toţi colegii mei din mass-media. Dar trebuie să ştiţi că sunt acelaşi om care, în noiembrie 2011, împreună cu alţii 102 colegi, ne-am dat demisia din acel trust – printre altele şi în numele libertăţii de exprimare. În momentul în care conducerea de atunci a chemat jandarmii să-mi alunge colegii care își cereau banii datoraţi, nici tolo.ro, nici Dorin Chioţea sau Radu Tudor nu au reacţionat „în numele libertăţii şi corectitudinii”. De fapt, nu ne-a apărat nimeni. Eu nu trebuie să-mi justific munca, acei oameni care mă cunosc cu adevărat o pot face. Nu m-am plâns niciodată şi, ca mulţi alţii, am făcut sacrificii sau am tras pe brânci. Şi nu confund agresivitatea cu incisivitatea.

Aa, îi doresc domnului Dorin Chioţea mult succes în încercarea de a deveni şeful FRF.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...