Scandal la Radio cu soțul lui Sevil Shhaideh și Corina Drăgotescu

0
127

De când Societatea Română de Radiodifuziune este condusă la nivel executiv de dl Georgică Severin, și cel mai probabil având în vedere că urmează doi ani electorali, au început din plin „colaborările” editoriale cu oameni din zona PSD.Domnii Liviu Dragnea și Georgică Severin au hotărât, potrivit unor surse din zona PSD, ca radioul public (alături de TVR) să fie puternic înregimentat în campaniile electorale din anii 2019 și 2020. Condiția ca dl Georgică Severin să-și ducă la bun sfârșit mandatul de PDG al SRR este ca instituția să treacă editorial sub propaganda PSD, astfel ca cei 5 milioane de ascultători zilnici ai canalelor SRR să nu scape de mesajele PSD! Urmează doi ani foarte grei pentru jurnaliştii din SRR! Numai în ultimele două săptămâni, presa a relatat cum Corina Drăgotescu – cunoscut jurnalist din zona PSD, marginalizată de media datorită reacțiilor sale inoportune și a ofensivei PSD-iste – și, mai nou, soțul PSD-istei Sevil Shhaideh, au găsit un loc călduț la Radio România Actualități, respectiv Radio România Internațional, susține într-un comunicat remis FLUX 24 Alexandru Muraru, membru în CA la Radioul public.

Este evidentă activarea unor comandamente pe linie de partid, de vreme ce altor jurnaliști profesioniști li s-au tăiat colaborările în ultimul an sub diverse pretexte. Alții, la fel de competenți, nici măcăr nu speră să prindă vreo audiență sau o discuție telefonică cu dl Georgică, așa cum, aplaudacii PSD, au avut parte.Nu este importantă valoarea colaborării, ci faptul că cel mai mare trust media din România a devenit, sub dl Georgică Severin, o parcare a unor pseudo-jurnaliști care și-au pus cariera și numele în slujba PSD sau ai altor camarazi din zona partidului de guvernământ.
Este, de asemenea, o adevărată nerușinare că, după plimbăreala de zeci de mii de euro pe bani publici, în lipsa oricăror proiecte de anvergură, și după prăbușirea audiențelor, mandatul dlui Severin, ca PDG al SRR, să continue prin transformarea radioului public în anexa PSD!
În acest moment, credibilitatea SRR este grav afectată! Sutele de profesioniști din SRR sunt astfel marginalizați și munca lor este calcată în picioare, prin aducerea unor no-name-uri sub diverse pretexte, dar cel mai probabil pentru a da satisfacție activului PSD și a impune mesajul PSD în studiourile și programele editoriale ale SRR. Fac, astfel, un apel public, către Dl Severin să renunțe la aceste colaborări care afectează prestigiul și imaginea SRR, aducând și mai mult arbitrariul, lipsa de transparență și mediocritatea în curtea SRR.În ședință ordinară a Consiliului de Administrație a SRR, în calitate de membru al CA, voi solicita lista tuturor colaborărilor de când dl Severin a fost desemnat DG interimar și ulterior PDG al SRR!, mai afirmă Muraru.