spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeScandal la ONU pe laboratoarele secrete americane din Ucraina/ America nu vrea...

Scandal la ONU pe laboratoarele secrete americane din Ucraina/ America nu vrea investigația cerută de Rusia. Moscova: Programe periculoase

-

Rusia şi-a reînnoit vineri în faţa Consiliului de Securitate al ONU afirmaţiile potrivit cărora SUA desfăşoară în Ucraina un program secret de arme biologice, Washingtonul calificând în schimb aceste acuzaţii drept „absurdităţi”, potrivit France Presse și Agerpres.

„Conversaţie aiuritoare”, „dezinformare şi teorii ale conspiraţiei cu privire la Ucraina”, „reuniuni absurde” – ambasadorul american adjunct la ONU, Richard Mills, nu a făcut economie de cuvinte pentru a respinge acuzaţiile ruse în cursul unei sesiuni a Consiliului, convocată la cererea Moscovei.

- Advertisement -

Aceste sunt „afirmaţii fără sfârşit cu privire la programe de arme chimice şi biologice în Ucraina, care sunt categoric false şi ridicole”, a declarat el.

La fel ca Franţa, SUA s-au întrebat dacă această insistenţă rusească de a ţine reuniuni asupra acestui subiect – a treia de la începerea invaziei în 24 februarie – nu este cumva preludiul recurgerii la o armă biologică în Ucraina.

- Advertisement -

Potrivit ambasadorului rus la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, deşi ONU a reafirmat vineri că nu are cunoştinţă de activităţi biologice suspecte în Ucraina, există „programe periculoase” americane în această ţară care sunt o „ameninţare pentru Rusia şi ţările din regiune”.

Ele ar putea duce la „răspândirea în aer a unor bio-agenţi periculoşi”, a insistat el, evocând descoperirea în Ucraina a unor drone care au o capacitate de a transporta încărcături biologice.

Diplomatul a mai spus că Rusia va recurge în viitor la articolele 5 şi 6 ale Convenţiei asupra armelor chimice din 1972 pentru a cere o anchetă internaţională.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img