spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeScandal la OMV-PETROM: Și-au dublat profitul, dar își bat joc de angajați

Scandal la OMV-PETROM: Și-au dublat profitul, dar își bat joc de angajați

-

Angajaţi ai companiei OMV Petrom vor ieşi în stradă, miercuri, la Bucureşti şi în Suplacu de Barcău, Piteşti, Ploieşti, Buzău, Constanţa, precum şi la sediul rafinăriei Petrobrazi din judeţul Prahova, pentru a protesta faţă de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor noului contract colectiv de muncă. Ei consideră oferta angajatorului drept una „jignitoare”.

- Reclama -

„Aceste proteste au loc în contextul exploziei preţurilor la energie, gaze, combustibil şi alimente, precum şi al inflaţiei galopante, estimată de autorităţi că va trece de pragul de 8%. Membrii de sindicat vor să se asigure că OMV Petrom va arăta cu adevărat că îşi respectă angajaţii şi că doreşte să evite ca aceştia să fie privaţi de protecţia unui Contract Colectiv de Muncă care expiră în doar câteva zile, la data de 31.12.2021. (…) Printre nemulţumirile salariaţilor care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluţia viitoare a veniturilor, sub rata estimată a inflaţiei, neplata miilor de ore suplimentare, lipsa compensaţiilor pentru cheltuielile din ce în ce mai mari generate de munca de acasă. Prin această ofertă OMV Petrom desconsideră aportul salariaţilor la consolidarea poziţiei de lider al companiei în industria de profil şi la dublarea profitului pe primele 9 luni ale anului în curs, conform ultimelor raportări”, transmit sindicaliştii, în documentul citat. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...