spot_img
17.9 C
București
luni, martie 20, 2023
AcasăALEGERI 2020SCANDAL LA FOCȘANI: PNL-USR blochează investițiile

SCANDAL LA FOCȘANI: PNL-USR blochează investițiile

-

Majoritatea PNL-USR a boicotat, ieri, ședința extraordinară a Consiliului Local în care trebuiau aprobați banii pentru continuarea lucrărilor la investițiile din Focșani. În lipsa majorității consilierilor locali PNL-USR, nu a fost îndeplinit cvorumul legal pentru desfășurarea ședinței. Primarul Cristi Misăilă a denunțat jocurile de gherilă făcute de coaliția antifocșăneni PNL-USR care refuză să se prezinte la ședințele Consiliului Local și blochează lucrările de investiții din Focșani. Din cauza votului negativ al consilierilor PNL-USR, care nu au aprobat alocările de bani, au fost suspendate contractele de execuție pentru lucrările aflate în derulare și nu pot fi emise ordinele de reîncepere a lucrărilor în data de 15 martie, transmite Monitorul de Vrancea.

- Reclama -

Sunt blocate lucrările la Piațetele Teatru și Milcov, la străzile Crețu Florin, Ion Basgan, Panduri, lucrările de reabilitare a Parcului Nicolae Bălcescu, la cele 14 locuri de joacă, la PUG-ul Focșaniului sau finalizarea lucrărilor la Școala nr.3. Coaliția PNL-USR nu dorește decât să blocheze aceste investiții, a acuzat primarul Cristi Misăilă. Acesta precizat că Primăria este într-o situație specială deoarece constructorii au transmis notificări că vor fi solicitate despăgubiri pentru lucrările blocate. Din păcate, acești bani vor fi plătiți din buzunarul focșănenilor, nu de către consilierii locali PNL-USR care blochează de câteva luni de zile alocarea fondurilor pentru derularea proiectelor din municipiu.

Primarul Cristi Misăilă a arătat că a încercat deblocarea situației din Consiliul Local inclusiv prin discuții cu președintele PNL, Ludovic Orban și printr-o scrisoare deschisă adresată prim ministrului Florin Cîțu. Însă fără niciun rezultat. În acest context, primarul Cristi Misăilă a făcut un apel către președintele RomânieiKlaus Iohannis să intervină la cel mai înalt nivel și să decidă dacă Focșaniul mai face parte din România, dacă mai pot fi continuate proiectele de investiții cu fonduri europene sau din bugetul local. Edilul a precizat că va fi emisă o nouă convocare pentru o ședință a Consiliului local și se poate ajunge inclusiv la dizolvarea Consiliului Local dacă aleșii PNL-USR nu vor să se prezinte la ședințe. Suntem deschiși dialogului dar pe proiecte pentru focșăneni, nu pentru interese personale sau de grup. Nu cedez niciunui șantaj pentru a rezolva problemele personale ale unor lipitori de afișe. Sper ca cetățenii să înțeleagă că vrem să facem treabă. Dacă nu știm să atragem nici banii care vin de la Uniunea Europeanăînseamnă că degeaba suntem aici, a spus primarul Cristi Misăilă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img