spot_img
17 C
București
marți, septembrie 27, 2022
AcasăMondenScandal la Electric Castle: NU avem drum/ CJ Cluj: V-am dat bani,...

Scandal la Electric Castle: NU avem drum/ CJ Cluj: V-am dat bani, dar nu i-ați decontat

-

Unul dintre dumurile de acces la festivalul Electric Castle (EC), la care sunt așteptați 150.000 de participanți, creează tensiuni între organizatorii evenimentului și Consiliul Județean (CJ) Cluj.

- Reclama -

Managerul de relații publice festivalului, Andi Vanca, a postat pe o rețea de socializare fotografii cu un drum pietruit pe care se face accesul la festival, însoțite de un comentariu critic la adresa promisiunilor făcute de Consiliul Județean pentru repararea acestuia.

‘Așa arată drumul pe care ar trebui să fie aduși, peste 1 săptămână, cei aproape 150.000 de oameni, ce vor veni pentru 5 zile, la Electric Castle 2017. Este drumul pe care Consiliul Județean Cluj s-a angajat și în acest an să îl repare, pentru a ne ajuta să fluidizăm traficul autobuzelor dinspre și înspre Bonțida. Mai exact, 5 km din DJ 161 Gădălin — Bonțida. 5 (cinci)! Știm deja răspunsul oficial pe care îl vom primi. E același de 4 ani încoace: „urmează, e un proiect, e prins de un buget, se face, e complicat cu proiectul, poate la anu'”. Oricum, cel mai important este că, indiferent de infrastructura din zonă, ne vom putea mândri în continuare pe la târguri de turism și prin broșuri informative cu cât de minunat este Electric Castle. Mulțumim de sprijin!’, a spus, în postarea sa, Andi Vanca.

CJ Cluj afirmă, într-un comunicat transmis joi, că este ‘un susținător și partener implicat în organizarea’ festivalului.

‘Sectorul DJ 161 Gădălin — Bonțida, km 17+000 — km 12+100, reprezintă CALEA PRINCIPALĂ de acces spre Festivalul Electric Castle și acesta se prezintă în condiții foarte bune. Sectorul care începe de la ieșirea din localitatea Bonțida (km 12+100) și ajunge până în localitatea Gădălin (km 0+000) reprezintă doar o CALE SECUNDARĂ de acces la eveniment, fiind utilizat de o mică parte din public. În plus față de lucrările deja efectuate și care vor face ca la data începerii evenimentului să existe condiții optime de acces, utilajele care au acționat și acționează pentru reprofilarea drumului vor rămâne la fața locului astfel încât, dacă va ploua și va fi nevoie, ele să poată interveni prompt. În ceea ce privește eventuala asfaltare a acestui sector, precizăm că tronsonul DJ 161 — DN 16 — Gădălin — Bonțida — DN 1G este cuprins în proiectul cu finanțare europeană ‘Drumul Bistriței’, dosarul de finanțare urmând a fi depus în perioada imediat următoare în vederea evaluării. În acest context, alocarea de fonduri pentru modernizarea acestui sector nu ar fi doar inoportună cât, mai ales, ilegală pentru că nu pot fi realizate lucrări similare pe un drum care urmează să fie reabilitat din fonduri europene. Acest sector nu poate fi asfaltat pentru că ar fi periclitată obținerea finanțării europene pentru întreg traseul Drumul Bistriței din județul Cluj, adică nu mai puțin de 83 de km!!!!!’, se arată în comunicatul CJ Cluj.

În comunicat se mai arată că, între 2013 și 2015, CJ a alocat evenimentului 76.600 de lei, dar organizatorii au prezentat documente de decont pentru doar 46.600 de lei. Potrivit sursei citate, festivalul a fost sprijinit de CJ Cluj și prin intermediul unor instituții subordonate.

Sute de artiști vor urca pe cele nouă scene ale Festivalului Electric Castle, la ediția 2017, desfășurată în perioada 12-16 iulie. Electric Castle, aflat la a 5-a ediție, va fi organizat la Castelul Banffy din localitatea clujeană Bonțida, pe o suprafață de 220.000 de metri pătrați.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...