Scandal la BRD cu ”cadouri” la Casa de Sănătate

0
280

BRD și 7 angajați din echipa Adelei Jansen, directorul executiv de resurse umane, au depus autodenunț la Parchet. Aceștia au informat procurorii că au oferit diverse cadouri unor funcționari CNAS pentru a grăbi restituirea sumelor datorate de stat băncii în contul plății concediilor medicale ale angajaților, potrivit informațiilor Profit.ro. BRD face în momentul acesta verificări interne, scrie Profit.ro.

Pentru a grăbi recuperarea de la stat a banilor pe care CNAS îi datora băncii, Adela Jansen și colegi din departamentul de HR au organizat oferirea, cu diverse ocazii, de cadouri unor funcționari ai Casei, fapte pentru care s-au autodenunțat recent la Parchet. Autodenunțul în astfel de situații poate înlătura răspunderea penală sau o poate atenua, reducând limitele pedepsei. “Adela Jansen este încă director executiv de resurse umane în momentul acesta. Atât putem menționa ca poziție a băncii”, a transmis pentru Profit.ro secretarul general al BRD, Flavia Popa. O demisie a Adelei Jansen nu a fost depusă până astăzi la bancă.

Adela Jansen lucrează de 16 ani la BRD-Groupe Societe Generale, din care 11 a coordonat direcția de resurse umane, responsabilă pentru peste 6800 de angajați la nivelul anului trecut și un buget de personal de peste 700 milioane de lei. Anterior a ocupat funcția de secretar general al băncii. Este, totodată, și vice-preșdinte al Camerei Franceze de Comerț (CCIFER), instituție pe care o reprezintă, ca membru în consiliul director, și în Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR). Jansen a asigurat în a doua jumătate a anului trecut coordonarea CDR, aceasta fiind ocupată prin rotație, din șase în șase luni, de reprezentanții organizațiilor membre: Romanian Business Leaders (RBL), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera Americană de Comerț în România, (AmCham), Camerai Franceză de Comerț (CCIFER), Camera Germană de Comerț (AHK), Confederația CONCORDIA, Consiliului Investitorilor Străini (FIC) și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNPIMMR).