spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăDezvaluiriScandal la Alba Iulia de 1 Decembrie

Scandal la Alba Iulia de 1 Decembrie

-

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a susținut, joi, că pentru a participa la Alba Iulia, „locul de unde a pornit România”, de Ziua Națională nu e nevoie de invitații scrise, edilul reproșând guvernanților că nu au fost de acord cu organizarea unei parade militare de 1 Decembrie în Orașul Marii Uniri, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

Premierul Mihai Tudose a declarat joi că nu a fost invitat să participe la ceremoniile organizate la Alba Iulia cu prilejul zilei de 1 Decembrie.

- Advertisement -

„Am citit din ziar că trebuie să merg la Alba Iulia. Eu nu mi-am exprimat niciodată intenția să merg la Alba Iulia. (…) Nu m-a invitat nimeni la Alba Iulia, nici Liviu Dragnea, nici Călin Popescu Tăriceanu, nici primarul din Alba, nici președintele (Consiliului Județean, n.r.) din Alba, care spuneau că scot nu știu ce utilaj pe șenile că vin eu acolo. Să și-l plimbe prin curte, nu venim acolo, fiindcă nu ne-a invitat nimeni”, a afirmat Tudose.

Pentru prima dată în ultimii ani, în municipiul Alba Iulia nu va mai fi organizată o paradă militară de Ziua Națională a României, urmând ca în 1 Decembrie să aibă loc doar o defilare. Dacă săptămâna trecută se vorbea despre o paradă cu 1.500 de militari și cu 120 de mijloace tehnice, precum și de survolarea zonei cu elicoptere și MIG-uri Lancer, de 1 Decembrie, potrivit autorităților, va fi doar un ceremonial militar, blocul de defilare urmând să fie constituit din 300-400 de militari, jandarmi, pompieri, polițiști, angajați ai SRI și reprezentanți ai SMURD.

- Advertisement -

Este cel mai mic număr de militari care defilează de 1 Decembrie la Alba Iulia în ultimii ani.

„(Pe români — n.r.) îi așteptăm ca în fiecare an la Alba Iulia. Pentru 1 Decembrie la Alba Iulia nu se fac invitații. Singura invitație trebuie să o ai în sufletul tău de român, de om care îți iubești țara și să vii aici ca să putem să ne bucurăm împreună. Alba Iulia înseamnă locul de unde a pornit România, înseamnă cinstirea, ridicatul pălăriei în fața celor care au făcut posibil ca să trăim într-o țară, într-un stat modern, România”, a declarat primarul Mircea Hava.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img