spot_img
0.7 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăExterneScandal între vicepremierul Salvini și premierul italian pe migranți

Scandal între vicepremierul Salvini și premierul italian pe migranți

-

Vicepremierul italian Matteo Salvini l-a acuzat miercuri pe premierul Giuseppe Conte că a dat dovadă de slăbiciune cedând în faţa presiunilor UE şi ale ONG-urilor de a accepta să preia – alături de alte şapte state ale UE, printre care şi România – migranţii de pe navele a două ONG-uri germane care au primit permisiunea să acosteze în Malta după acordul dintre cele opt state.

- Reclama -

”Cei de la Bruxelles se prefac că nu înţeleg nimic şi facilitează activitatea traficanţilor şi a ONG-urilor. Mă opun şi mă voi opune total unor noi sosiri (ale migranţilor) în Italia”, a transmis Salvini într-un comunicat citat de AFP.

”Cedarea în faţa presiunilor şi ameninţărilor Europei şi ale ONG-urilor este un semn de slăbiciune pe care italienii nu îl merită”, a adăugat Salvini, care cu o zi în urmă şi-a lansat pe contul de Twitter hashtag-ul #SalviniNonMollare (Salvini nu renunţă), devenit printre cele mai distribuite pe reţelele de socializare din Italia.

Reacţia sa survine după ce premierul Giuseppe Conte a spus că este pregătit să aducă în Italia cu avionul grupul de migranţi pe care s-a angajat să-l preia din Malta, unde două nave ale unor ONG-uri germane au primit din partea autorităţilor acestei ţări permisiunea să acosteze după ce opt state membre ale UE (Germania, Franţa, Portugalia, Irlanda, România, Luxemburg, Olanda şi Italia) au acceptat să preia cei 49 de migranţi aflaţi la bordul lor, plus încă 131 de migranţi aflaţi deja în Malta.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img