spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăExterneScandal între SUA și Israel: Netanyahu: Discut cu americanii/ Casa Albă: E...

Scandal între SUA și Israel: Netanyahu: Discut cu americanii/ Casa Albă: E fals

-

Casa Albă a negat luni că Statele Unite discută cu Israelul despre un proiect de anexare de colonii în Cisiordania ocupată, contrazicând declaraţiile unui purtător de cuvânt al prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu, care au provocat furia conducerii palestiniene, transmite AFP.

- Reclama -

Afirmaţii conform cărora aceste discuţii sunt în curs „sunt false”, a subliniat Josh Raffel, un purtător de cuvânt al Casei Albe, care lucrează cu Jared Kushner, ginerele şi consilierul lui Donald Trump, responsabil cu acest dosar în cadrul administraţiei americane.

„Statele Unite şi Israel nu au discutat vreodată o asemenea propunere iar preşedintele rămâne concentrat pe iniţiativa sa de pace israeliano-palestiniană”, a adăugat sursa menţionată.

Potrivit unuia dintre purtătorii săi de cuvânt, citat de AFP, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat luni că discută „de ceva timp” cu Administraţia americană despre proiectul de anexare de colonii în Cisiordania ocupată.

„Cu privire la anexare, pot să vă spun că deja de ceva timp eu discut despre asta cu americanii”, a afirmat Netanyahu în faţa deputaţilor din partidul său, Likud (dreapta), potrivit acestui purtător de cuvânt.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...