spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăSocialScandal între hotelieri şi Primăria Capitalei

Scandal între hotelieri şi Primăria Capitalei

-

Hotelierii din București vor să conteste colectarea taxei așa numite „de promovare turistică” și vor refuza să o plătească cât timp nu este folosită integral, așa cum stabilește legea, pentru promovarea turistică a Capitalei. Hotelierii susțin că banii colectați din această taxă, de circa 2 milioane de euro, stau nefolosiți în conturile primăriilor de sector, în timp ce unica lor destinație posibilă – promovarea orașului – este deficitară.

- Reclama -

Drept urmare, hotelierii vor contesta pentru anul viitor colectarea acestei taxe, a declarat pentru Profit.ro Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), din care fac parte, printre altele, lanțurile Ana Hotels, Continental Hotels, Radisson, Marriott, InterContinental, Ramada Majestic, Ramada Plaza, Epoque, Cronwell, Zenith și altele. Conform deciziei Consiliului General al Municipiului București, hotelierii trebuie să plătească 1% din tariful de cazare ca taxă specială de promovare turistică. Codul Fiscal stabilește că orice taxă specială nu poate fi folosită decât în scopul pentru care a fost colectată, scrie Profit.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...