spot_img
27.8 C
București
duminică, iunie 26, 2022
AcasăEconomieComertScandal între Guvern și Fondul Proprietatea unde eminența cenușie este fostul ambasador...

Scandal între Guvern și Fondul Proprietatea unde eminența cenușie este fostul ambasador SUA Mark Gitenstein pe compania de sare

-

Fondul Proprietatea intenționează să listeze la bursă o parte din acțiunile deținute la Salrom, iar Ministerul Economiei și-a dat acordul, cu trei condiții, a declarat pentru AGERPRES ministrul Economiei, Costin Borc, subliniind însă că interesele celor părți nu coincid.

- Reclama -

„La Sare (Salrom n.r) s-a vorbit foarte clar. Fondul Proprietatea vrea să listeze și o parte din acțiunile lui. Astăzi la Sare 51% din acțiuni sunt deținute de statul român, 49% de Fondul Proprietatea. Nu s-a pus niciodată problema ca statul să renunțe la cei 51%. Noi ne-am dat, de altfel, acordul pentru listare și într-un mandat pe care l-am dat Adunării Generale a acționarilor. Interesele noastre ca acționar majoritar nu coincid cu cele ale Fondului Proprietatea”, a afirmat Costin Borc.

Acesta a adăugat că ministerul a pus trei condiții pentru această listare, însă FP și-a dorit un acord fără condiții.

„Noi am pus câteva condiții. Una dintre condiții a fost clarificarea din punct de vedere legal a unei obligații ca în momentul în care Fondul Proprietatea listează 5% și statul să listeze 5% și noi am spus foarte clar: vrem să corectăm printr-o Ordonanță de Urgență această obligație, astfel încât noi să rămânem sigur cu 51%. A doua a fost: vrem să evaluăm terenurile care nu sunt incluse în capitalul social al Sării și să le introducem în capitalul social. Și a treia condiție a fost, pentru a se face listarea, să se treacă la standardele IFRS de contabilitate, un proces care ar dura o perioadă. Fondul Proprietatea și-a dorit un acord fără condiții. Noi am fost foarte clari că nu ne putem da acordul fără condiții și că acestea sunt condițiile în care putem să prevedem listarea Sării”, a explicat Costin Borc.

- Advertisment -

Must Read

Școlarii din UK vor fi hrăniți cu lăcuste și viermi de...

0
Copiilor din patru școli primare din Țara Galilor li se va oferi insecte de mâncare, cum ar fi greieri, lăcuste, viermi de mătase și...