spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăEconomieComertScandal între Guvern și Fondul Proprietatea unde eminența cenușie este fostul ambasador...

Scandal între Guvern și Fondul Proprietatea unde eminența cenușie este fostul ambasador SUA Mark Gitenstein pe compania de sare

-

Fondul Proprietatea intenționează să listeze la bursă o parte din acțiunile deținute la Salrom, iar Ministerul Economiei și-a dat acordul, cu trei condiții, a declarat pentru AGERPRES ministrul Economiei, Costin Borc, subliniind însă că interesele celor părți nu coincid.

- Reclama -

„La Sare (Salrom n.r) s-a vorbit foarte clar. Fondul Proprietatea vrea să listeze și o parte din acțiunile lui. Astăzi la Sare 51% din acțiuni sunt deținute de statul român, 49% de Fondul Proprietatea. Nu s-a pus niciodată problema ca statul să renunțe la cei 51%. Noi ne-am dat, de altfel, acordul pentru listare și într-un mandat pe care l-am dat Adunării Generale a acționarilor. Interesele noastre ca acționar majoritar nu coincid cu cele ale Fondului Proprietatea”, a afirmat Costin Borc.

- Advertisement -

Acesta a adăugat că ministerul a pus trei condiții pentru această listare, însă FP și-a dorit un acord fără condiții.

„Noi am pus câteva condiții. Una dintre condiții a fost clarificarea din punct de vedere legal a unei obligații ca în momentul în care Fondul Proprietatea listează 5% și statul să listeze 5% și noi am spus foarte clar: vrem să corectăm printr-o Ordonanță de Urgență această obligație, astfel încât noi să rămânem sigur cu 51%. A doua a fost: vrem să evaluăm terenurile care nu sunt incluse în capitalul social al Sării și să le introducem în capitalul social. Și a treia condiție a fost, pentru a se face listarea, să se treacă la standardele IFRS de contabilitate, un proces care ar dura o perioadă. Fondul Proprietatea și-a dorit un acord fără condiții. Noi am fost foarte clari că nu ne putem da acordul fără condiții și că acestea sunt condițiile în care putem să prevedem listarea Sării”, a explicat Costin Borc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img