SCANDAL ÎN VRANCEA: Suspiciuni că ștampile cu mențiunea VOTAT au fost folosite pe buletine de vot în favoarea PNL-UPDATE

0
232

Stampilele cu mentiunea votat predate de Prefectura Vrancea la o sectie de votare din comuna Maicanesti au tus pe ele și există suspiciunea gravă că au fost folosite pe buletine de vot, în favoarea PNL. Incidentul a fost semnalat la Poliție, prin apel la 112.

Organizaţia PSD Vrancea a făcut sesizare la BEC Vrancea privind manipularea frauduloasă a stampilelor cu mențiunea votat distribuite către secțiile de votare de Prefectura, care conform legii are obligația sa gestioneze distribuirea materialelor necesare votării in toate secțiile de votare. 

Într-o secție din circumscripția Maicanesti, la momentul desigilării plicurilor cu stampile in vederea numărării acestora de catre președintele secției de votare, s-a constatat ca stampilele fuseseră utilizate având urma de tuș.Având în vedere că stampilele cu mentiunea votat au fost sigilate la Prefectura si buletinele de vot sunt in directa coordonare a reprezentantului PNL in BEJ, care are si calitatea de director de cancelarie al prefectului, exista suspiciunea rezonabila ca aceste stampile au fost utilizate in mod fraudulos in vederea deturnării rezultatului alegerilor in favoarea PNL.Solicitam ca pana la deschiderea secțiilor de votare din Măicănești sa se clarifice motivele pentru care stampilele cu mențiunea votat aveau imprimat tuș si in ce scop au fost utilizate acestea înainte de sigilarea lor in plicuri, mai spune PSD în declarația transmisă FLUX 24 și FLUX 24 de Vrancea.

UPDATE: Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare din Măicăneşti au demisionat, sâmbătă seara, după ce s-a constatat că ştampilele care urmau să fie folosite în procesul electoral prezentau urme de tuş, au informat reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea.

„În secţia de votare de la Şcoala Gimnazială Măicăneşti au fost constatate nereguli privind unele ştampile de vot. Poliţia a intervenit acolo după ce a fost sesizată prin 112. În urma acestor probleme, preşedintele şi locţiitorul secţiei de votare şi-au anunţat intenţia de a demisiona, deocamdată verbal, deoarece, conform legii, aceste situaţii sunt soluţionate de AEP (Autoritatea Electorală Permanentă – n.r.)”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele BEJ Vrancea, Dănuţ Ene.