spot_img
28.5 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateScandal in USR după alegerea lui Lasconi in fruntea partidului

Scandal in USR după alegerea lui Lasconi in fruntea partidului

-

Liderul USR Iaşi, Ştefan Tanasă, a ajuns în Biroul Naţional după ce cinci membri de partid clasaţi în faţa sa s-ar fi retras ”strategic”. Flavia Boghiu, aleasă iniţial în acest for şi care ulterior s-a retras, recunoaşte că au existat presiuni, după ce şeful USR Iaşi figura pe lista scurtă a grupării Voiculescu-Fritz-Coliban, dar nu a primit suficiente voturi la Congres.

- Reclama -

Flavia Boghiu, viceprimar al Braşovului, care a intrat iniţial în Biroul Naţional, recunoaşte pe grupurile interne ale USR Braşov că s-au făcut presiuni la adresa sa.

- Advertisement -

”Din respect faţă de Allen Coliban şi la presiunea lui Irineu (Irineu Darău – n.r.) vă anunţ că m-am retras din Biroul Naţional pentru a face loc candidatului de la Iaşi (Ştefan Tanasă), care era între cei opt pe lista scurtă”, a scris Flavia Boghiu, pe grupul USR Braşov.

Totodată, ea spune că dacă ar fi ştiut că lista din BN nu ar fi fost decisă prin vot democratic, ci printr-o negociere, atunci nu ar mai fi candidat.

- Advertisement -

”Diferenţa dintre calcule şi rezultat a rămas să fie rezolvată prin retrageri, lucru pe care recunosc îl consider antidemocratic şi nedemn de principiile pe care s-a bazat întotdeauna filiala noastră”, a mai afirmat Flavia Boghiu.

Pe alte grupuri interne ale USR, este solicitată intervenţia noului lider al partidului Elena Lasconi.

”Flavia Boghiu, Diana Stoica, Alina Girbea şi Diana Buzoianu au fost presate şi intimidate să se retragă de pe lista Biroului Naţional pentru a face loc celui care a falimentat filiala Iaşi – Tanasa Stefan. (…) Ca preşedinte al filialei Iaşi, a dus organizaţia în faliment, cheltuind 200.000 de euro fără a justifica adecvat utilizarea acestor fonduri. Campania de la Iaşi a avut ZERO buget din cauza acestui management dezastruos. Mai mult, ne-a vizitat şi DGA-ul (Direcţia Generală Anticorupţie) filiala, în condiţiile în care Întâiul Şomer a şantajat un preşedinte de filială locală din judeţul Iaşi. (…) Decizia de a forţa retragerea unor membri valoroşi pentru a face loc unui astfel de personaj ridică grave semne de întrebare privind integritatea şi direcţia partidului. Este demoralizant să vezi cum munca şi dedicarea unor membri sunt sacrificate pentru a promova oportunismul şi comportamentele neetice. Congresele şi voturile devin inutile dacă rezultatele sunt manipulate în favoarea unor indivizi controversaţi”, a scris Alexandru Florea, membru USR.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img