Scandal în USR de la falsificarea semnăturilor FĂRĂ PENALI executată de firma unui apropiat al lui Dan Barna: Execuții în miez noapte. ”De azi nu mai tac”

0
273

Oli Ardelean reclamă că a fost exclusă miercuri seară din USR Ilfov pentru o postare referitoare la amplasarea de banere fara autorizaţie în precampanie. la Buftea şi în care amintea şi de scandalul semnăturilor false strânse în campania ”Fără penali”, spunând că liderul partidului Dan Barna a „minimizat” acest caz, transmite news.ro.

”Ieri seară, într-o adevărată execuţie, o majoritate din Biroul Naţional USR, toţi din echipă Barna, m-a exclus din USR pentru postarea asta.  Deşi am spus adevărul. Deşi am încercat mult timp să rezolv intern. Le-am cerut să amâne până se judecă sesizarea făcut de mine din august 2018 împotrivă angajatului lui Barna la Secretariatul General, Ciprian Necula. Cel responsabil de campania Fără penali şi care atunci, la sediul USR, după ce am găsit falsurile şi le scoteam din dosare, a ţipat la mine să ies de acolo, să las falsurile să le trimitem la primarii că poate le acceptă. Am ţipat şi eu la el, da, posibil să le accepte, pentru că trăim într-o ţara coruptă cu incompetenţi în administraţie. Poate nu se prind. Dar asta nu e motiv să trimită falsuri la primarii. Barna a refuzat atunci să analizeze vina lui Necula. A tot refuzat de atunci. Le-am cerut să îmi spună dacă au mai contractat firma de promoteri care le-au adus falsurile. Nu mi-au raspuns”, relatează Ardelean.  Ea spune că a cerut să se  judece acea speţă împreună cu una nouă de acum în care a fost acuzată că a prejudiciat imaginea partidului scriind că Barna a minimizat problemă semnăturilor false de la fără penali. Scriind practic un fapt real rău făcut de USR + Barna.  ”Au ignorat cererea mea de amânare până poate fi judecată şi speţa cu privire la Necula.M-au exclus pe mine în timp ce acel individ este încă angajatul lor. În fine. O mizerie”, scrie fostă membră a USR Ilfov. 

Oli Ardelean este fiica scriitoarei Lili Crăciun.

Aceasta a postat pe facebook E PUR SI MUOVE, domnilor de la USR!
Postarea asta nu este despre fiica mea. Este despre un OM cu toate că, da, acest OM este fiica mea. Un om vertical, drept, de care sunt extraordinar de mândră. Olimpia a intrat printre primii oameni în USR. A crezut în acest partid, a muncit voluntar, a donat bani pentru candidați, a bătut străzile încă de când se numea Salvați Bucureștiul. Fără să-și dorească să fie pe listă, fără să vrea o sinecură, funcție, bani. E inginer IT, are o slujbă și o viață minunate. Și-a dorit doar onestitate și verticalitate, respectarea unor principii civilizate, și-a dorit altceva decât era cloaca politică care conducea țara în care trăiește. Iar asta supără, nu-i așa? Faptul că era vocală a început să supere, faptul că cerea socoteală celor pentru care muncea în timpul ei liber a început să nu mai placă, faptul că le critica erorile, prostiile, tâmpeniile a început să deranjeze. Nimănui nu-i place să i se arate hidoșeniile.
În seara asta Biroul Național a dat-o afară din partid. Pur și simplu a executat-o. Scurt, rece, fără efuziuni sentimentale. Modern, contemporan, aparent democratic, prin vot. Nu, nu mai e ca pe vremuri, n-au aprins rugul. Dar rezultatul e același. Pe un motiv atât de banal au dat-o afară încât ar trebui să râd. Și aș hohoti dacă nu aș prevedea că nimic nu se schimbă în țara asta atâta vreme cât ajung în politică tot mizerabili. ”Omul este măsura tuturor lucrurilor” iar USR a dovedit-o din plin azi. Pentru mine n-a fost ceva neașteptat. Știam că o urmăresc ca vulturii, vânându-i orice cuvânt, orice greșeală ca să o zboare. Știu chiar dacă am tăcut, domnule Barna. Știu pentru că v-am intuit caracterul, nu pentru că mi s-a plâns ea, nu e cum te speriai dumneata crezând că ea îmi spune secrete din partid și eu le fac public. Dacă aș fi publicat ce știu despre voi, te asigur că aveai câteva procente mai puțin în alegeri, am ceva influență asupra oamenilor.
Totul a pornit de la campania referendumului ”Fără penali în funcții publice”. Oli a fost aleasă să verifice zeci de mii de foi cu semnături și a descoperit peste 6000 de semnături false, aduse de o firmă care fusese angajată de un om apropiat lui Barna. A semnalat în scris Biroului Național al USR situația și le-a cerut să ia măsurile legale, inclusiv să-l dea afară din partid pe individul care angajase firma infractoare întrucât îi cerea să nu vadă falsurile. Cu mine s-a sfătuit atunci, i-am spus să fie foarte atentă fiindcă acele semnături sunt rezultatul unei infracțiuni și este complice dacă achiesează la ele. Semnăturile au fost înlăturate după ce Oli a făcut un scandal uriaș, povestind toată tărășenia pe grupul ”USR Poiana lui Iocan”. Așa a ajuns public scandalul – chiar și în mass media. O fi grupul ăla secret dar nu atât de secret pe cât îl credeți voi. Scandalul putea lua amploare dacă Oli ar fi acceptat să stea de vorbă cu ziariștii însă copilul meu a refuzat. Dar a continuat să ceară BN să ia măsuri împotriva acelui om. Ce să vezi? Omul cu falsurile a rămas în partid. Neclintit. Ba, dacă nu mă înșel, a fost și ceva șef de campanie a lui Barna în recentele alegeri unde onorabilul lider s-a făcut de râs. De atunci vânătoarea de vrăjitoare împotriva Olimpiei s-a întețit.
În campania la prezidențiale un alt idiot din USR (scuzați cuvântul ”alt”) a pus în Buftea bannere neautorizate în precampanie. Evident, Primăria le-a dat jos. Apoi omul a început să se plângă, să se victimizeze că ”mvai, USR și Barna sunt supuși abuzurile primarilor, că oameni răi au dat jos bannerele”. Oli s-a enervat și a scris public o postare despre faptul că nu te poți victimiza dacă tu nu respecți legea, despre faptul că peste jumătate din biroul județean Ilfov i-au luat apărarea acelui ”alt”, întrebându-se dacă mai e Ok să votezi USR în condițiile date, amintind și de faptul că Barna nu a luat nici o măsură cu referire la falsurile descoperite de ea la referendum. Ei bine, faptul că a făcut public asta, că nu a ascuns sub preș mizeria, este motivul execuției din seara asta.
Sunt mândră de faptul că acest OM este fiica mea. Și, chiar dacă știu că nici ea nu își va găsi locul pe care îl merită în țara asta (cum nu mi l-am găsit nici eu) sunt mândră că este verticală, ține la principii, critică atunci când este de criticat și că nu se îndoaie să pupe pulpana unui sultan vremelnic (sau papucelul). De altfel voi, cei care ați executat-o, nici nu meritați să aveți alături oameni ca Olimpia. În final vă comunic două lucruri:
1. De dragul ei am tăcut de multe ori în ce vă privește. De azi nu mai tac.
2. E pur și muove orice ați face (dacă pricepeți ce vreau să spun).
Update: Un prieten (USR) din diaspora mi-a trimis zeci de print screen-uri cu ce se vorbește în Poiana lui Iocan despre excluderea ei. :