SCANDAL ÎN UK: Autoritățile acuzate de 2 experți de la Universitatea Oxford că ”umflă” numărul morților de COVID

0
146

Numărul deceselor zilnice din cauza coronavirusului în Marea Britanie a fost umflat, spun mai mulți experți de la Universitatea Oxford, scrie Ziarul Românesc din UK.

Aceștia relevă faptul că mai puțin de 40 de persoane au murit, de fapt, zilnic, în ultimele săptămâni, din cauza COVID-19, decât cele anunțate de Ministerul Sănătății, scrie Daily Mail.

Ei mai spun că Guvernul a adăugat arbitrar morți care au avut loc în trecut.

Oficialii Ministerului Sănătății au spus că în 15 iulie au murit încă 85 de britanici, 138 au decedat marți, iar media zilnică a săptămânii trecute a fost de 75.

Dr. Jason Oke și profesorul Carl Heneghan au declarat că cifrele care sunt publicate în fiecare zi de către Ministerul Sănătății conțin „inexactități” și ar putea cauza confuzie.

Cei doi afirmă că Guvernul ar trebui să clarifice data la care oamenii au murit de fapt, astfel încât atunci când există vârfuri precum cele de 138 de morți anunțate marți, de exemplu, să nu pară că focarul se agravează.

„Putem considera că numărul total de decese este de aproximativ 40 pe zi, mult mai aproape de numerele ONS”, spun experții.