spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăDezvaluiriSCANDAL ÎN PNL: Falcă a falsificat alegerile

SCANDAL ÎN PNL: Falcă a falsificat alegerile

-

Alegerile pentru conducerea PNL Arad, câştigate de Gheorghe Falcă în 20 aprilie, care nu a avut contracandidat pentru că deputatul Eusebiu Pistru s-a retras acuzând nereguli în organizarea scrutinului, au fost anulate de conducerea centrală, care a admis o contestaţie depusă de şase lideri judeţeni. Echipa lui Falcă a anunţat că va contesta decizia Curţii de Arbitraj, pe care o consideră nedreaptă.

Organizaţia centrală a PNL a anulat alegerile care au avut loc în luna aprilie în filiala judeţeană Arad, dar şi cea municipală, astfel că dacă decizia va rămâne definitivă vor fi organizate noi alegeri după congresul naţional.

În 20 aprilie, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost reales preşedintele filialei judeţene PNL, în urma alegerilor interne.

Pentru lucrările Consiliului de Coordonare Judeţean PNL Arad fuseseră desemnaţi 657 de delegaţi, iar 561 au fost prezenţi, însă au avut o singură opţiune de vot pentru preşedinţia filialei judeţene, respectiv preşedintele în exerciţiu Gheorghe Falcă.

Primul contracandidat anunţat în luna martie pentru Falcă era primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, care provine din rândul membrilor fostului PNL. Acesta şi-a anunţat însă retragerea şi sprijinul pentru deputatul Eusebiu Pistru, care a intrat în cursă.

Cu doar câteva ore înainte de alegeri, Pistru şi-a anunţat şi el retragerea, acuzând că alegerile nu sunt organizate corect. El spunea că a fost încălcat statutul partidului şi că rezultatul votului ar putea fi invalidat de conducerea centrală.

Ulterior, Pistru şi alţi cinci lideri judeţeni au contestat la Bucureşti organizarea alegerilor, arătând că nu au fost respectate criteriile de stabilire a numărului de delegaţi din fiecare filială. Din organizaţia municipală, favorabilă lui Falcă, ar fi fost aduşi mai mulţi delegaţi decât ar fi fost corect, susţin contestatarii, iar asfel Pistru nu ar fi avut şanse să câştige alegerile.

Chiar dacă a fost singurul candidat, Falcă nu a obţinut toate voturile celor prezenţi. El a avut susţinerea a 495 de delegaţi, în timp de 21 au fost împotriva sa, restul voturilor fiind declarate nule.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img