spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeSCANDAL ÎN PMP cu Băsescu, Turcescu și Bistriceanu

SCANDAL ÎN PMP cu Băsescu, Turcescu și Bistriceanu

-

Război pe putere în PMP. Robert Turcescu îl atacă dur pe Traian Băsescu, după ce acesta a depus mai multe amendamente la Legea grațierii, care prevăd grațierea pedepselor de sub 10 ani, reducerea la jumătate a pedepselor pentru femeile condamnate pentru fapte fără violenţă, inclusiv pentru corupţie, și grațierea persoanelor condamnate pentru terorism, transmite B1.

- Reclama -

„Orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil și va duce la disoluția Partidului Mișcarea Populară”, afirmă parlamentarul, făcând aluzie la inițiativa șefului său de partid.

Turcescu redă pe Facebook un citat dintr-un discurs al lui Băsescu din decembrie 2016, arătând astfel că acesta își încalcă princiile pentru care a fost votat.

„Traian Basescu, decembrie 2016:
„Am obligatia ca in numele democratiei , impreuna cu toate resursele politice ale micutului PMP, sa asigur o opozitie ferma, fara compromisuri, fara jumatati de masura. Asta este democratia. Pana la urma, acesta pare sa fi fost destinul meu in politica: opozitia fara compromisuri la PSD”.
In ceea ce ma priveste, cind am devenit deputat PMP asa am inteles sa-mi asum mandatul pentru urmatorii patru ani: am fost, sint si voi ramine un opozant ferm al politicilor pesediste. Orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil si va duce la disolutia Partidului Miscarea Populara. PMP este un proiect viabil, necesar democratiei romanesti, dar numai in conditiile in care declaratia presedintelui Basescu din decembrie 2016 va ramine in permanenta actualitate. Asta este democratia, adevarata democratie: sistemul in care, adeseori, e mult mai necesara o buna Opozitie, fara compromisuri, fara jumatati de masura!”, a scris Turcescu pe Facebook.

În acest conflict a intervenit imediat Magda Bistriceanu, o aliata fidelă a lui Traian Băsescu. Acesta a reacționat dur pe Facebook, criticându-l pe fostul ziarist.

„Observ că un fost jurnalist, ieșit pe ușa din dos din presă, ajuns în Parlament numai cu sprijinul domnului Traian Băsescu, a ajuns să-i pună condiții și „să-l tragă de urechi” pe fostul președinte! Trist este să vezi cum trădătorii se pliază în funcție de interese! Apreciez oamenii corecți și-mi pare rău că am susținut și am făcut campanie unui astfel de personaj, care ulterior și-a arătat adevăratul caracter!”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img