spot_img
6.8 C
București
marți, noiembrie 5, 2024
AcasăExterneScandal în Partidul Socialist Francez după angajarea unor muncitori „low-cost” români

Scandal în Partidul Socialist Francez după angajarea unor muncitori „low-cost” români

-

- Reclama -

Socialiştii francezi au facut un pas înapoi renunţând la muncitorii low-cost din România. E vorba despre zece salariaţi veniţi din România care urmau să dea o mână de ajutor la instalarea universităţii de vară a Partidului socialist. Aceasta are are loc în acest week-end în oraşul La Rochelle. Revelaţiile din presă au obligat însă PS să renunţe la serviciile românilor, transmite Radio France Internationale.

- Reclama -

O parte din organizarea universităţii de vară a Partidului Socialist francez era dată pe mâna unei firme româneşti. Mai exact, zece salariaţi români urmau să se ocupe de ieri şi până luni să instaleze mobilierul şi să facă curăţenie în localurile de la La Rochelle unde are loc în acest week-end universitatea de vară a socialiştilor francezi.

- Advertisement -

Partidul socialist a contactat o firmà franceză ca să-i găsească oameni necesari. GL Events a contactat la rândul ei societatea Trepte Events, bazată la Braşov,  dar înmatriculată şi în Franţa, care i-a oferit serviciile celor zece muncitori detaşaţi.

Nimic nu este ilegal în această acţiune. Informaţia, dezvăluită de radioul France Bleu La Rochelle, a provocat însă imediat valuri jenante pentru partidul de guvernământ din Franţa. In condiţiile în care şomajul continuă să-i afecteze peste 10% dintre francezi, cum poate un partid politic – în plus de guvernământ – să prefere muncitori detaşaţi ? E o chestiune de principiu care risca să-i coste scump pe guvernanţii de la Paris.

- Advertisement -

Reacţionând prompt la informaţiile din presă, Partidul socialist a cerut prestatarului – firmei GL Events  – să rupă contractul cu firma Trepte Events, lucru care a şi fost făcut, se spune în comunicatul PS.

In 2013 salariaţii detaşaţi în Franţa reprezentau circa 32 de mii de locuri de muncă. De cele mai multe ori ei lucrează în trei domenii : construcţii, restaurante şi hoteluri. Angajaţi în condiţii salariale şi de lucru identice cu cele ale francezilor, muncitorii detaşaţi – în cazul de faţa românii – « costă » totuşi mai ieftin decât cei francezi întrucât cotizaţiile lor sociale sunt platite in tara de unde provin, adica in Romania.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img