spot_img
20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăExterneSCANDAL ÎN PARTIDUL LUI MERKEL după ce un lider important a spus...

SCANDAL ÎN PARTIDUL LUI MERKEL după ce un lider important a spus Germania ar putea marca oficial zile de sărbătoare musulmane

-

Un membru de rang înalt al partidului cancelarului german Angela Merkel a fost criticat de propriii aliați politici pentru sugestia că Germania ar putea marca oficial zile de sărbătoare musulmane, a informat AP.

- Advertisement -

Ministrul de interne Thomas de Maiziere a spus săptămâna aceasta la un miting organizat de partidul său CDU în nordul țării că ar fi dispus să discute posibilitatea introducerii de sărbători musulmane în calendarul oficial german în zonele cu mari comunități musulmane.

Dar sâmbătă Alexander Dobrindt, care face parte și el din formațiunea conservatoare CDU, a spus ziarului „Bild” că este împotriva sărbătorilor musulmane: „Moștenirea noastră creștină nu poate fi negociată”, a avertizat Dobrindt. Partidul de centru-dreapta al cancelarului Merkel și formațiunea înrudită bavareză CSU au pierdut în ultima vreme simpatizanți în favoarea grupării naționaliste Alternativa pentru Germania (AfD), care face campanie împotriva Islamului și a imigrației masive a musulmanilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img